HALLE - Actie zorgeloos zonnekloppen

C21

HALLE - Actie zorgeloos zonnekloppen

Pictogramfeitengoed

Ook dit jaar kan men in Halle met een gerust hart op vakantie. Met de actie “Zorgeloos Zonnekloppen” zorgt de lokale politie er immers voor dat je woning tijdens je afwezigheid extra in het oog wordt gehouden. Ook als je je woning om één of andere reden voor enige tijd onbewaakt moet achterlaten, kan men beroep op hen doen.

 Wenst men vakantietoezicht, dan kan men formulieren aanvragen bij:
-de preventiedienst, Oudstrijdersplein 18, 1500 Halle, tel. 02 363 23 12,
 bernadette.duyols@halle.be                        
-de lokale politie, Victor Baetensstraat 4, 1500 Halle, tel. 02 363 23 00,   mail@politiehalle.be        
 
Men kan het formulier ook terugvinden op www.halle.be/politie/preventiedienst/digitaal loket.   Om veiligheidsredenen mag het ingevulde formulier niet via e-mail verstuurd worden. Men dient het af te geven op het commissariaat (Victor Baetensstraat 4, 1500 Halle) of met de post op te sturen. Tijdig een aanvraag doen is de boodschap.
 
Enkele nuttige tips van de lokale politie:
 •Sluit ramen, deuren, garagepoorten en kelderopeningen zorgvuldig af. Gebruik degelijke sloten. 
 •Vraag buren, vrienden of familie je te helpen om je woning een bewoonde indruk te geven. Zorg er voor dat de brievenbus niet uitpuilt, vraag iemand ze dagelijks te ledigen. Vraag ook de rolluiken op en neer te laten en ’s avonds eventueel licht aan te doen en muziek op te zetten. Vraag altijd iemand een oogje in het zeil te houden. 
•Laat vooral geen zichtbare tekenen van afwezigheid achter. Hang geen boodschap op de deuren zet geen bericht van afwezigheid op het antwoordapparaat. Zeg alleen aan personen die men echt vertrouwt dat men een tijdje afwezig is.
• Bescherm goederen. Laat geen waardevolle voorwerpen zoals juwelen, geld, bankkaarten, waardebonnen in huis achter. Berg ze op in een kluis of geef ze in bewaring bij een vertrouwenspersoon.
 • Immobiliseer achtergebleven vervoermiddelen. Sluit ze goed af, zet bestaande alarmsystemen aan en haal eventueel een vitaal onderdeel uit de auto (batterij, bougies,…). Bevestig tweewielers (fiets, moto,…) aan een vast voorwerp.
 
Maak zeker gebruik van de actie ‘Zorgeloos zonnekloppen’.
Voor informatie rond degelijke afsluitsystemen kan men steeds terecht bij de preventiedienst, tel. 02 363 23 12. De techno-preventieve adviseurs zijn graag bereid om ook thuis beveiligingsadviezen te verstrekken. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mrt 2008
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief