HALLE - Leenfietsen leren herstellen

C21

HALLE - Leenfietsen leren herstellen

Halle_leenfietsen_herstellen
 

Mensen kunnen hun oude fiets schenken aan de leenfiets (JP¨Van Haesendonck, Bergensesteenweg 9 in 1500 Halle), deze wordt gratis en permanent uitgeleend aan kinderen die geen fiets hebben. Ondertussen zijn er al 45 leenfietsen.

De leenfietsengebruikers leerden gratis hun fiets herstellen door de fietsersbond.
Er was geen volkstoeloop want 50% van de fietsen zitten bij gezinnen die zelf kunnen herstellen en de andere 50% zitten bij gezinnen die andere prioriteiten hebben zoals overleven.
 
JP Van Haesendonck: “Toch is het een uitgelezen moment om een inventaris te maken na een jaar om te zien of er van de 45 leenfietsen geen fietsen verdwenen zijn en gaan we er wel streng op toekijken dat we fietsen die we al een tijdje uit het oog verloren zijn, zeker zijn langskomen. Ik hoop ook dat ze komen leren fietsbanden herstellen. In de zomer moet ik bijna dagelijks zelf banden herstellen”.
 
De kinderen die langs kwamen kregen een zadeltas met herstelgerief, een eerste hulp bij ongevallentas, katogen, fietspompen van de fietsersbond en leerden een herstellingscursus.
 
ZENNE
Leenfietsen gaat samen met de Fietsersbond, Natuurpunt, Gezinsbond, Contrat de Rivière de la Senne, de Fietshal, de Waterrecreatieclub en Polle Velo op 25 met op zoek naar de bron van de Zenne.
Het is een fiets van 80 kilometer. Deze kan echter ook ingekort worden en hiervoor is men nog op zoek naar een wagen om de fietsen te vervoeren.
Het vertrek van de tocht is voorzien om 9.30 uur op het Stationsplein van Halle.
Voor dit alles moet men op voorhand inschrijven
Aan de bron van de Zenne gaat Eric Baranyanka (Ketnet) verhalen vertellen en ontluistert hij het geheim van de bron van de Zenne.
Info bij jpvan@jpvan.be of 02/360 28 51.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mrt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 jun 2023
Marc Sluys | 31 mei 2023
Devogeleer Emile | 31 mei 2023
Marc Sluys | 29 mei 2023

archief