HALLE - Voor 3005,48 euro muntjes op de Grote Markt

C21

HALLE - Voor 3005,48 euro muntjes op de Grote Markt

Editiepajot_halle_geld_haiti_2_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_geld_haiti_1_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Op zaterdagvoormiddag tijdens de wekelijkse markt heeft de Stedelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking van Halle (STROS), alle organisaties voor ontwikkelingssamenwerking van Halle, verschillende andere Halse verenigingen en individuele vrijwilligers een initiatief genomen tot een solidariteitsactie ten voordele van Haiïti .De actie krieeg de steun van de Stad Halle.

Zij zorgden er voor dat er een munttapijt kwam te liggen op de Grote Markt. Na afloop bleek dat er voor 3.005,38 euro muntstukjes op de Grote Markt lagen
 
Zij vroegen de bezoekers van de markt in het centrum van Halle om met muntstukken een grote kaart van Haïti te bedekken. Dit werd ook opgeluisterd door live muziek, waarvoor ze de medewerking krijgen van verschillende Halse muzikanten.
 Tegelijk werd opgeroepen om ook een gift te storten aan 1212 Haïti Lavi.
 
De actie kende grote bijval.
 
Met de symbolische actie van de muntstukken werd een bedrag van € 3005,38 ingezameld. Daarbovenop maakte het stadsbestuur van Halle bekend dat het € 2500 vrijmaakt voor noodhulp aan Haïti. Beide bedragen worden integraal overgemaakt op het rekeningnummer van 1212 Haïti Lavi.
 
Carnaval steunt Haïti
Al jaren lang, en dat sinds het ontstaan van Halattraction, kiest de vereniging elk jaar een goed doel uit, om financieel te steunen.
Voor dit jaar zou de volledige steun gaan naar het Centrum voor Menswelzijn, maar door de gebeurtenissen in Haïti werd nu beslist om ook daaraan steun te verlenen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jan 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 10 jun 2024
Marc Sluys | 09 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 07 jun 2024
Marc Sluys | 05 jun 2024
Marc Sluys | 04 jun 2024

archief