HALLE - Digitale wereld voor senioren gaat open

C21

HALLE - Digitale wereld voor senioren gaat open

Editiepajot_computerlessen

De Halse senioren kunnen zich inschrijven voor PC-cursussen. Dit kan via de GLTT of het Centrum voor Basiseducatie ‘De Springplank’. Ook het computerlokaal in Essenbeek staat ter hunner beschikking en zij kunnen gaan surfen in de bibliotheek.

De GLTT organiseert, in samenwerking met het Halse stadsbestuur en de stedelijke seniorenraad, opnieuw pc-cursussen voor senioren: het ABC van de computer, Surfen en mailen (basis en gevorderden), PowerPoint, Publisher, De digitale wereld (gsm, dvd, cd, fototoestel,…) en Fotobewerking (basis, gevorderden, vervolmaking en uitdieping) en Webdesign.
 
Deze cursussen hebben in het eerste semester plaats van 8 september 2008 tot 18 januari 2009 en in het tweede semester van 26 januari tot 7 juni 2009
Kostprijs: 60 euro. Via de seniorenraad wordt een financiële tussenkomst van 30 euro voorzien voor Halse 55+-ers die de cursus ABC van de computer volgen.
  Inschrijven: vanaf maandag 25 augustus, van maandag tot vrijdag van 19 tot 21 uur,; op zaterdag van 9.30 tot 11.30 uur en vanaf 6 september enkel op zaterdag van 9.30 tot 11.30 uur
Campus Halle – A. Demaeghtlaan 40, 1500 Halle, tel. 02 361 60 96, info@gltt.be , www.gltt.be
 
Ook het Centrum voor Basiseducatie ‘De Springplank’ organiseert, in samenwerking met het Halse stadsbestuur en de stedelijke seniorenraad, pc- en techniekcursussen voor senioren:
1)     Kennismaking met de computer
2)     Internet en e-mail
3)     Vingers aan de knoppen (gsm, dvd, handleidingen,...)
4)     Techniek (digitaal fototoestel, pc opruimen, handleidingen,…)
Cursisten zonder pc kunnen gebruik maken van het Open Leercentrum bij De Springplank.
De pc-cursussen (1&2) en de cursus techniek (4) starten in september. Vingers aan de knoppen (3) start in februari. Er gaan zowel cursussen door ’s avonds als overdag. De pc-cursussen vinden plaats 1 of 2 maal per week, de cursussen techniek en vingers aan de knoppen 1maal per week. De kostprijs is gratis. 
Inschrijven: het hele jaar door, telefonisch bij De Springplank, Gemeenteplein 1, 1501 Halle, tel. 02 356 52 02, cbe.halle.springplank@skynet.be .
 
Computerlokaal Essenbeek
Halse senioren die wensen te oefenen of bij te blijven in diverse computerprogramma’s en toepassingen op pc kunnen terecht in het computerlokaal in Essenbeek. De sessies gaan door in het computerlokaal te Essenbeek (hoek Dreef/ Kasteelstraat, 1500 Halle).
Kostprijs: 1 euro per oefensessie van 1,5 uur. Begeleiders zorgen tijdens de oefensessies voor vlotte en passende bijstand.
Info: Viktor Denayer (coördinator), tel. 02 356 39 21.   
 
Vrijwilligers gevraagd voor pc-begeleiding senioren
Men is nog op zoek naar twee enthousiaste vrijwilligers om het team van begeleiders uit te breiden. Actieve senioren die beschikken over een goede basiskennis van de computer en die kennis op een eenvoudige wijze kunnen overdragen. Geduldig zijn en goed kunnen inspelen op de vragen van oefenaars zijn belangrijke eigenschappen. 
Info: Viktor Denayer (coördinator), tel. 02 356 39 21.
 
Surfen op het internet in de bibliotheek van Halle
Alle Halse 55+-ers kunnen elke voormiddag tussen 9 en 12 uur (behalve op donderdag-voormiddag) gedurende één uur surfen op het internet in de hoofdbibliotheek in Halle. Kaneventueel met 30 minuten verlengd worden als er geen andere kandidaat-surfers zijn.
Men kan best vooraf een afspraak maken en bij aankomst bellen aan de voordeur.
In de namiddag kunnen senioren, evenals alle andere bibliotheekgebruikers, eveneens gebruik maken van het internet gedurende maximum één uur.
Voorwaarde: ingeschreven zijn in de bibliotheek (inschrijvingsgeld € 2,50/jaar).
Info: bibliotheek, tel. 02 365 94 30.    
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 aug 2008
Felix Merckx
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief