HALLE - Vastenvoettocht ‘Blik op Afrika’

HALLE - Vastenvoettocht ‘Blik op Afrika’

Editiepajot_halle_voettocht_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_voettocht_2_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde het Heilig - Hart & College een vasttenvoettocht in Halle, Buizingen en Sint – Pieters – Leeuw waar de leerlingen van de eerste graad aan deelnemen. De leerlingen hebben voor deze vastenactie geld moeten inzamelen door zich te laten sponsoren door vrienden of familie.

Met de vastenacties steunt het Heilig - Hart & College de scholen van de Zusters Annuntiaten in Afrika, dit via de organisatie "Blik op Afrika". In eerste instantie wil deze organisatie de kwaliteit van het onderwijs aldaar verbeteren door vorming te geven aan de leerkrachten, evenals te voorzien in de materiële voorwaarden om degelijk onderwijs mogelijk te maken.
Daartoe wordt in elke school gezorgd voor elektriciteit (via zonnepanelen), internetverbinding (via schotelantennes) en toelevering van ICT-materiaal (computers, printers, beamers) en elektrisch materiaal (kabelgoten met stopcontacten, UTP-kabels, switchen, verlichting).
Bijkomend wordt vanuit de scholen hier in België speciale aandacht besteed aan de leefbaarheid in de internaten. Daar zorgen de scholen eveneens voor verlichting in de slaapzalen, degelijke bedden, menswaardig sanitaire installaties, mogelijkheden tot het bereiden van eten en opleiding van begeleiders. Daartoe werd het fonds “Roza Peeters” opgericht dat de ingezamelde gelden van de Vlaamse scholen van de Annuntiaten verzamelt en overmaakt aan “Blik op Afrika” om te gebruiken voor de internaten. De technisch directeur van het HH&C, Dirk Hoornaert, is reeds verschillende jaren lid van de werkgroep “Logistiek” en is al twee keer naar Congo gereisd om als vrijwilliger te werken aan de elektrische installaties. Het betreft het plaatsen van nieuwe installaties en herstellen van door bliksem getroffen installaties.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mrt 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 07 aug 2020
PenZine | 31 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 26 jul 2020
Roger Swalens | 24 jul 2020
Devogeleer Emile | 19 jul 2020

archief