HALLE - Tweeduizend scholieren zoeken job voor 1 dag

C21

HALLE - Tweeduizend scholieren zoeken job voor 1 dag

Editiepajot_zuiddag
 

Op 17 oktober kloppen tweeduizend scholieren uit Halle, Brussel en Lier een dagje voor het goede doel. De opbrengst is bestemd voor hun Colombiaanse leeftijdsgenoten die opkomen tegen het oorlogsgeweld in hun land. Hiervoor zoekt Zuiddag vzw nog tweeduizend werkplaatsen.

Aanmelden kan via www.zuiddag.be
 
De vzw Zuiddag lanceerde de voorbije twee jaar in de regio Halle een nieuw model van Noord-Zuid educatie. Meer dan 1000 scholieren kregen van hun school één lesvrije dag om te gaan werken in een bedrijf, voor een organisatie of bij particulieren. In ruil kregen ze 30 euro, die ze overmaakten aan de vzw Zuiddag voor een concreet ontwikkelingsproject.
 
De voorafgaande dagen kregen ze het bezoek van leeftijdsgenoten uit het Zuiden die hun vertelden over hun eigen leefomstandigheden.
 
Het enthousiasme onder de Halse scholieren was bijzonder groot. Vorig jaar zamelden ze 28.410 euro in voor Diaconia, een project voor Braziliaanse straatkinderen.
 
Werkplaatsen gezocht
De vzw Zuiddag wil haar werking dit jaar fors uitbreiden. Op 17 oktober is er naast Halle ook een Zuiddag in Brussel en Lier.
Daarom zoekt Zuiddag 2000 werkplaatsen voor 1 dag in de omgeving van Halle, Brussel en Lier. Lokale bedrijven, organisaties, besturen en particulieren kunnen zich inschrijven op de vacaturedatabank via www.zuiddag.be .
 
Stop de recrutering van kinderen en jongeren in Colombia!, is het thema van de derde editie. Colombia is diep getekend en getraumatiseerd door het aanslepende gewapende conflict tussen regering, guerilla en paramilitairen. De samenleving is verregaand gemilitariseerd, de bevolking zit geprangd tussen het regeringsleger en gewapende groepen. Twaalf Colombiaanse jongeren zijn tijdens de campagneperiode in België te gast. Zij getuigen over militarisering, actieve geweldloosheid en gewetensbezwaarden in Colombia, over hun realiteit en over hoe zij dagelijks geconfronteerd worden met dit onrecht.
 
Opbrengst
De opbrengst van dit jaar gaat naar 'Acción Colectiva de Objetores y Objetoras de Conciencia' (ACOOC). Dat is een jongerengroep uit Bogotá die opkomt voor geweldloosheid en gewetensvrijheid. Zij bieden weerstand tegen de rekrutering van kinderen en jongeren door de verschillende gewapende groepen in Colombia.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2008
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 dec 2022
Marc Sluys | 01 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 28 nov 2022

archief