HALLE - Wordt Colruyt “Onderneming van het jaar 2008” ?

C21

HALLE - Wordt Colruyt “Onderneming van het jaar 2008” ?

Editiepajot_halle_colruyt
 

Ernst & Young organiseert dit jaar de veertiende editie van de ‘Onderneming van het Jaar’-award, in samenwerking met De Tijd en Fortis Bank. De finalisten voor de nieuwe editie van 2008 zijn: Alfacam, Cartamundi, Christeyns , Colruyt (Halle), Duvel Moortgat en Univeg.

De winnaar van deze 14e editie wordt op maandag 20 oktober bekendgemaakt door Premier Yves Leterme tijdens de prijsuitreiking en zal Groep H. Essers, de laureaat van 2007, opvolgen. Vlaams Minister-President Kris Peeters zal tijdens deze avond ook de laureaat van ‘De Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming’ bekendmaken.
 
COLRUYT – Vlaams-Brabant (Halle)
Colruyt is een familiebedrijf dat de voorbije decennia is uitgegroeid tot een belangrijke discounter in voeding en niet-voeding, met een unieke verkoopformule. Colruyt begon in 1925 als klein familiebedrijf wanneer Franz Colruyt als bakker in Lembeek (bij Halle) begint met de leveringen van koloniale waren (koffie, specerijen, enz.) aan de kruideniers in de streek. In de jaren 1990 kent het bedrijf een explosieve groei dankzij de ontwikkeling van verschillende nieuwe initiatieven waaronder de Okay-winkels, Collect en Go, Bio-Planet, Dreamland, DreamBaby, Collivery enz. Tijdens deze periode werden eveneens de eerste stappen gezet naar een internationale expansie in Frankrijk.
Vandaag beschikt de volledige Colruyt groep in België over ongeveer 278 verkoopspunten met een totale winkeloppervlakte van 349.668 m². In Frankrijk beschikt de Colruyt Groep over 44 winkels met een totale winkeloppervlakte van 32.552 m². Daarnaast beschikt de groep nog over een 302 sparwinkels, 66 tankstations, een drukkerij, een bottelarij, een eigen vlees- en kaasverwerking, een koffiebranderij, enz.
Dankzij een sterke visie is dat kleine bedrijf in de loop der jaren uitgegroeid tot een groep met meer dan 20.300 medewerkers en een omzet van 5,7 miljard euro.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2008
Felix Merckx
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 nov 2022

archief