HALLE - Vandalen gooien bloemen op straat

C21

HALLE - Vandalen gooien bloemen op straat

Halle_bloembakken_vernield
 

Vandalen hebben vrijdagnacht lelijk huis gehaald in de Dekenstraat  en in een stukje van de Ninoofsesteenweg in bloemenstad Halle. Bijna alle planten werden uit de bloembakken getrokken en op de straat gegooid. De Dekenstraat was zaterdagmorgen één bloementapijt.

“Ja we leggen een bloementapijt voor iedereen die in onze straat komt”, grijnst deken Raymond Decoster die samen met zijn buurman notaris Jos Muyshondt het zwaarst getroffen is. “Ik werd vannacht door mijn buurman opgebeld. Hij vroeg me te kijken naar wat vandalen in de straat hadden uitgehaald. Heel de straat ligt vol bloemen die uit de bakken werden gesleurd. Het is een echt slagveld. Iedereen die mooie bloemen buiten heeft, moet vaststellend dat de planten werden af- en uitgetrokken. De planten zijn niet meer te gebruiken. Waarom deze vandalen dit doen kan ik niet zeggen. Misschien is het de invloed van drank, vandalisme, vernielzucht. Hier heeft niemand baat bij.”

De buurt reageert geschokt op wat er vrijdagnacht gebeurde en wil een petitie opstarten voor een veilige buurt. “We willen van wat gebeurde een zaak maken. De politie deed vaststellingen en we willen met de buurt een petitie opstarten. Ook het Mariahof brengt ons zorgen. We zullen het park meer moeten sluiten. Iedereen weet en ziet dat deze groene long in het hartje van de stad een dealershoek is geworden. Niemand reageert of doet daar iets aan. Het is hier een vervelende buurt geworden met een aantal cafés die voor overlast zorgen… Wat vannacht gebeurde is echt om te wenen.”, vertelt deken Decoster. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 sep 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 09 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 08 dec 2022
Marc Sluys | 04 dec 2022

archief