ASSE, GOOIK, HALLE en VILVOORDE starten met burenbemiddeling

C21

ASSE, GOOIK, HALLE en VILVOORDE starten met burenbemiddeling

Editiepajot_burenbemdiddeling
 

In oktober starten verschillende informatieavonden rond burenbemiddeling in Asse, Gooik, Halle en Vilvoorde.

Naast Dilbeek, Merchtem, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat starten binnenkort ook Asse, Gooik, Halle en Vilvoorde met burenbemiddeling. In oktober vinden een paar informatieavonden plaats. Bedoeling is om mensen te informeren, misschien zijn er wel geïnteresseerden die als vrijwillig bemiddelaar aan de slag willen gaan. Nadien willen de gemeenten een eigen dienst rond burenbemiddeling uitbouwen.
 
Mensen hebben moeite met kraaiende hanen en blaffende honden
 
Burenbemiddeling herstelt de communicatie tussen buren en probeert conflicten op te lossen. Er wordt een oplossing gezocht voor kleine, alledaagse conflicten of spanningen die de leefbaarheid negatief kunnen beïnvloeden. De meeste conflicten hebben betrekking op geluidsoverlast, roddels, huisdieren, tuinproblemen, …
 
Jef Mostinckx, vrijwillig bemiddelaar in Dilbeek: “Burenbemiddeling helpt in eerste instantie mensen die al jarenlang in conflicten vastzitten. Soms ontaardt zo’n conflict in een heuse strijd tussen de buren. Mensen hebben moeite met kraaiende hanen en blaffende honden, zeker als hun buren verantwoordelijk zijn voor al die lawaaihinder.”
 
Informatieavonden in Asse, Gooik, Halle en Vilvoorde
 
Arch’educ organiseert in samenwerking met POBB (provinciaal overlegplatform burenbemiddeling) en de gemeenten Asse, Gooik, Halle en Vilvoorde 4 informatieavonden rond burenbemiddeling.
 
Ellen Ruys, stafmedewerker bij Arch’educ: “Tijdens zo’n avond krijg je meer informatie over het concept burenbemiddeling en verneem je hoe jouw gemeente hiermee bezig is. Mensen die als vrijwillig bemiddelaar aan de slag willen gaan, krijgen hiervoor de nodige informatie en ondersteuning.”
 
Dit initiatief krijgt de steun van de gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant.
 
Meer informatie over de informatieavonden:
 
 
Kurt Jacobs, E-mail: kurt.jacobs@archeduc.be
Telefoon: 02 451 61 82 Gsm: 0474 27 59 69                                           
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2008
Editiepajot
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 04 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 02 dec 2022
Marc Sluys | 01 dec 2022

archief