HALLE - Het Festival Servais 2007 in beeld met dvd, cd en fototentoonstelling

C21

HALLE - Het Festival Servais 2007 in beeld met dvd, cd en fototentoonstelling

Editiepajot_voorstelling_servais_foto_merckx
 
Edeitiepajot_halle_servais_extra_foto_felix_merckx
Edeitiepajot_halle_servais_extra_foto_felix_merckx__1_
 

Halle was in 2007 een jaar in de ban van Servais. Talloze activiteiten vierden het tweehonderdste geboortejaar van de beroemde Halse cellist.

Als afsluiter van het Servais jaar loopt er nog tot het einde van de maand in de foyer van het Halse stadhuis een fototentoonstelling over wat er in het Servaisjaar allemaal heeft plaats gevonden en werd er een dvd en cd over Servais voorgesteld.
 
Nog tot 31 oktober 2008 loopt er in de foyer van het stadhuis op het Oudstrijdersplein een fototentoonstelling als terugblik op het feestjaar. De expo is te bezichtigen tijdens de openingsuren van het stadhuis (weekdagen 8-18 uur; zaterdag 9-12 uur). Elke zaterdagvoormiddag van 10 tot 12 is de vzw Servais aanwezig met een stand.
 
Maar er is meer. De vzw Servais brengt ook een cd en een dvd uit. De cd bundelt composities van Servais die weerklonken tijdens drie Servaisconcerten. De dvd toont uitgebreid beelden van het verjaardagsconcert op 6 juni 2007 in de Halse basiliek. Ook de academische zitting en het volksfeest op diezelfde dag komen aan bod. Als bonus bevat de dvd beelden van de Servaiswandeling en sketches in het Halse dialect door leden van Toneelgroep Volharding en KWB Toneel de Linde Lembeek, tijdens de 1 1-juliviering.
 
Beide publicaties zijn te koop via de vzw Servais (02 360 14 88, peter@servais-vzw.org), tijdens de activiteiten van de vzw Servais en in het Vvv-kantoor op de Halse Grote Markt. De prijs bedraagt slechts 10 euro voor de cd en 15 euro voor de dvd. Wie ze beide neemt, betaalt maar 20 euro.
 
TOEKOMST
Het Servaisjaar is wel achter de rug, maar dat wil nog niet zeggen dat Servais in Halle terug de vergeethoek ingaat.
Peter François, de man achter het Servaisjaar: “De vzw Servais startte haar werking in november 2003 en viert met deze publicaties een eerste lustrum. De toekomst ziet er veelbelovend uit. Op 21 november 2008 is er al een volgend concert -met het Rastrelli Cello Quartet uit Sint-Petersburg - en in april volgend jaar vindt de tweede editie plaats van het Internationaal Celloconcours Servais”.
 
Meer info: www.servais-vzw.org .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 okt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 30 sep 2022
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 sep 2022
Marc Sluys | 23 sep 2022

archief