HALLE - 't Maretakje sluit zijn deuren

C21

HALLE - 't Maretakje sluit zijn deuren

T_maretakje

Het project Seniorie de Maretak is begin 2008 gestart met een bijzondere visie. Namelijk jong en oud bij elkaar brengen onder 1 dak. Sinds januari is dit project ook een feit. Zowel het rusthuis als de crèche kennen een groot succes.
De créche ’t Maretakje, waar momenteel 22 kinderen verblijven gaat echter zijn deuren sluiten.

An Reniers, Directrice: “Jammer genoeg is succes kennen soms niet voldoende. Een crèche is onderworpen aan een zeer strenge regelgeving die veel kosten met zich meebrengt zoals personeel, voeding en ruimte. Ondanks alle inspanningen die er zijn geleverd en de verschillende opties die zijn bekeken, blijken de kosten te hoog en is zelfs een breakeven niet mogelijk. We willen ouders niet opzadelen met een hogere dagprijs maar we willen aan de andere kant ook niet inboeten aan de kwaliteit van de crèche. Het rusthuis is onze grootste prioriteit. Door een verlieslatende crèche open te houden, zouden vele middelen uit het rusthuis wegvloeien. Om de kwaliteit van het rusthuis te garanderen en het huidige niveau van zorg te handhaven, is de moeilijke beslissing gevallen de crèche te sluiten. We doen dit met pijn in het hart en leven mee met de ouders die nu een andere crèche moeten zoeken.
Voor het personeel wordt een gepaste oplossing gezocht. Tot eind januari kunnen ze nog blijven. Hebben ze dan zelf geen oplossing gevonden zullen ze ingeschakeld worden in de seniorie.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 okt 2008
Felix Merckx
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief