HALLE - H. Hart & College Sint-Rochus heeft de beste zwemmers

C21

HALLE - H. Hart & College Sint-Rochus heeft de beste zwemmers

Editiepajot_vlaamse_zwemweek_gr_foto_merckx
 
Editiepajot_vlaamse_zwemweek_kl_foto_merckx
Halle_zwemmers
 

In het kader van de Vlaamse Zwemweek werd er in het stedelijk zwembad in Lembeek door de Halse Sportdienst en de Halse Sportraad een interscholenwedstrijd georganiseerd. Na afloop bleek dat het H.Hart & College, afdeling Sint-Rochus de beste zwemmers onder haar leerlingen heeft.

De zwemwedstrijden stonden open voor jongens en meisjes uit het vijfde en zesde leerjaar van alle Halse lagere scholen die het in ploegen van vier deelnemers onder elkaar opnamen in aflossingswedstrijden schoolslag en crawl.

Sportfunctionaris Freddy Vandercammen zegde ons tijdens de prijsuitreiking dat na 30 jaar Vlaamse Zwemweek er vanaf volgend jaar een nieuw concept komt. De Vlaamse Zwemweek zou vanaf 2009 beperkt blijven tot één week-end. Alles spreiden over een week is voor grotere zwembaden onmogelijk geworden.

In totaal namen acht scholen (110 zwemmers en zwemsters) deel aan de interscholenwedstrijd. Winnaar werd het H. Hart & College Sint-Rochus die er met kop en schouder boven uitstak. Zij wonnen liefst 3 van de 4 categorieën.
De verdere uitslag ziet er als volgt uit: 2. Klim-Op Lembeek; 3. H. Hart & College Handbooghof; 4. De Leerboom; 5. Sint-Veroon Lembeek en Beukenbos; 7. H. Hart & College Vondel en 8. H. Hart & College Essenbeek

Freddy Vandercammen: “Scholen waar er wekelijks wordt gezwommen hebben de zaak onder controle. Wij hopen nu dat met de komst van een nieuw stedelijk zwembad in Halle de zwemsport de hoogte zal ingaan”.

Op dit zwembad zal men zeker nog enkele jaren moeten wachten. Men kent immers nog alleen maar de inplantingplaats (Nederhem) waar het nieuwe zwembad gaat komen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 nov 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief