HALLE krijgt zijn Plaque of Honour van de Raad van Europa

C21

HALLE krijgt zijn Plaque of Honour van de Raad van Europa

Editiepajot_honor_foto_merckx
 

Klaus Bühler is als afgevaardigde van de Raad van Europa het Ereplaket 2008, de Plaque of Honour, komen overhandigen aan de Halse burgemeester Pieters. Op de academische zitting in de raadzaal van het stadhuis waren ook tal van afvaardigingen van andere Vlaamse steden en gemeenten aanwezig

Halle is nog maar de zevende stad of gemeente in België die deze onderscheiding kreeg. De Mariastad is ook de enige stad die dit jaar de onderscheiding krijgt. In 2003 kreeg Halle al het Europees diploma en in 2004 de Europese vlag.  

Halle werd laureaat voor haar intensieve jumelagewerking. Het ereplaket is de tweede hoogste onderscheiding van de Raad. Het bekomen ervan is het werk van Jean Pierre Laporte, voorzitter van het Halse jumelagecomité.

In zijn welkomstwoord zegde schepen van jumelage Marc Picalausa (Open VLD) dat het doel van een jumelage is om mensen van verschillende horizonten bij elkaar te brengen.
Marc Picalausa: “Een Europese prijs krijgen is voor ons niet het beoogde doel, maar als we dan een prijs krijgen is het toch een blijk van erkenning”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 nov 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief