HALLE - Lokale politie kan terugblikken op goed jaar

C21

HALLE - Lokale politie kan terugblikken op goed jaar

Editiepajot_nieuwe_agenten_foto_merckx
 
Editiepajot_vanwezer_foto_merckx
Editiepajot_pol_foto_merckx
 

Traditioneel wordt op het jaarlijkse feest van de Halse politie een terugblik geworpen op het voorbije jaar. Dertien nieuwe mensen kwamen het korps vervoegen maar vooral werd het afgelopen jaar een harde slag toegebracht aan de Halse drugswereld.

Zonechef Vanwezer: “Ik ben zeer fier op het feit dat het Halse drugsmilieu werd platgelegd. Ik maak me geen illusies dat er daarom geen drugs meer zijn in Halle, maar we zijn er toch in geslaagd vijf mensen aan te houden en te laten bevestigen door de raadkamer. Mannen die hier verschillende kilo’s drugs verhandeld hebben. Er was er zelfs één die 12 kilogram verkocht had in Halle”.

Zonechef Vanwezer riep ook de bevolking op om voorzichtig te zijn met bankkaarten.
Johan Vanwezer: “Het is erg en men moet de mensen verwittigen dat zij moeten oppassen met hun bankkaart. Er zijn altijd mensen die proberen te helpen bij afhaling van geld en uitreksels en die heel vriendelijk overkomen maar dat doen om je code of zelfs de bankkaart trachten te ontfutselen”.

Het afgelopen jaar werden in Halle 8.800 pv’s voor overdreven snelheid opgemaakt, wat 12,50% is van de gecontroleerde wagens. Op gebied van parkeren werden in Halle 6.600 bonnetjes opgemaakt.

ZONAAL VEILIGHEIDSPLAN
Het nieuw zonale veiligheidsplan is klaar en ligt ter goedkeuring bij de minister. In dit nieuwe plan zitten drie grote punten: diefstallen in woningen, verkeersveiligheid en overlast. Dit laatste in de brede zin van het woord. Het kan gaan om overlast van jongeren, maar ook geluidsoverlast, nachtlawaai en dergelijke.

In Halle is er veel te doen over overlast van jongeren aan het Halse station.

Johan Vanwezer: “In Halle is het station het uitgetekende beeld voor jongeren, maar daar moeten ook alle jongeren naar toe. Ze nemen er de bus, de trein of gaan naar school in de omgeving. Ze klikken daar inderdaad samen, maken er plezier en roepen wat. Sommige mensen beschouwen het als bedreigend. Ik zeg ook niet dat er niets gebeurd in de omgeving van het station, maar het mag niet overdreven worden. We gaan er regelmatig patrouilleren en dit zowel in uniform als in burger”.

EEDAFLEGGING
Zowel zonechef Vanwezer als burgemeester Pieters hadden het in hun toespraak over de toestand van het satellietgebouw in de Fabriekstraat waar alle politiemensen zouden moeten ondergebracht worden en waar dringend herstelwerken moeten uitgevoerd worden. Dit kan echter niet omdat de stad na zo vele jaren politiehervorming nog steeds voor geen 100% eigenaar is van het gebouw.

Burgemeester Pieters (CD&V): “Het is een echte schande dat de regie der gebouwen er nog steeds niet in gelukt is om de transactie af te ronden. Wij vragen zo vlug mogelijk om investeringen te kunnen doen om het gebouw in orde te zetten, maar kunnen momenteel niet. Toch hebben we bedragen voorzien in de begroting om strikt noodzakelijke werken te kunnen doen”

Tot slot van het officiële gedeelte legden twaalf nieuwe inspecteurs en één lid van het burgerpersoneel de eed af.

Johan Vanwezer: “Wij hebben er nu nog een zestal te kort. Stilaan beginnen de mensen Halle beter en beter te kennen en komen ook naar hier afgezakt bij de politie”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 dec 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys - Raymond Decoster | 19 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 15 feb 2024
Marc Sluys | 13 feb 2024

archief