HALLE - 200 jaar oude brug over de Zenne gevonden en afgebroken

C21

HALLE - 200 jaar oude brug over de Zenne gevonden en afgebroken

Editiepajot_halle_brug
Ingezonden foto
 

Tijdens archeologische opgravingswerken op het kruispunt Basiliekstraat-Vuurkruisenstraat werd de oude brug over de Zenne teruggevonden. Het gaat om een restant van toen de Zenne nog door het centrum liep. De archeologen schatten de ouderdom van de brug op ongeveer 200 jaar.

Een deskundige van Onroerend Erfgoed oordeelde dat de brug niet heel waardevol is. Het was ook niet mogelijk om de brug te laten staan, aangezien op diezelfde hoogte een nieuwe riolering aangelegd wordt. Onroerend Erfgoed heeft intussen toestemming gegeven om de brug te slopen zodat de werken kunnen verder gezet worden. De archeologen deden reeds de nodige opmetingen en fotografeerden alles tot in detail. De vondst van de brug levert geen vertraging op voor de verdere rioleringswerken.
Gisterenmiddag kon de brug verder afgebroken worden, met uitzondering van twee massieve, arduinen stenen. Deze werden opgegraven. De stad heeft de intentie om bij de heraanleg van de Basiliekstraat de stenen een mooie plaats op het kruispunt te geven. Ook komt er een blauwe ledverlichting als symbolische aanduiding van de historische loop van de Zenne.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief