LDD geeft alternatieven voor zwembad in HALLE

C21

LDD geeft alternatieven voor zwembad in HALLE

Editiepajot_plannen_zwembad
 

Lijst De Decker stekt zich vragen bij de bouw van het geplande zwembad in Halle. Volgens hen zit het ganse dossier vast te lopen in juridische problemen en is men niet op de juiste manier bezig. Zij stellen twee alternatieven voor. Ofwel een intercommunaal zwembad ofwel een overdekking van het provinciale zwembad in Huizingen.

“De eerste plannen voor een zwembad in Halle dateren al van …1909. Honderd jaar later zijn nog niet alle gronden verworven voor de bouw ervan op Nederhem”, zegt Roger Robaert (LDD voorzitter Halle)
Voor de bouw van het zwembad werd er in 2005 een PPS (Privaat Publieke Samenwerking) opgericht. Deze constructie laat toe dat de privé gaat bouwen en is er een soepele manier om te bouwen.

Jan Van Springel (LDD raadslid): “De gemeenteraad heeft hierdoor echter niets meer in de pap te brokken. Het ganse project wordt uit de gemeenteraad gelicht. De stad heeft in 2001 de boot gemist. De N.M.B.S. beloofde toen een wedstrijd te organiseren om het project Nederhem te realiseren. Halle heeft toen de kans laten liggen om goedkoop de gronden te verwerven. Men kon er op kosten van de N.M.B.S. een mooi project realiseren”.

BODEMATTEST 
Het is algemeen geweten dat de grond op Nederhem sterk vervuild is. Jan Van Springel stelt zich dan ook vragen over een bodemattest en wie dat allemaal gaat betalen.
Jan Van Springel: “Men heeft een bodemattest nodig om er recreatiegrond van te maken en dat heeft men niet. Men heeft alleen een bodemattest om van deze gronden industriegronden te maken”

ALTERNATIEVEN
Lijst De Decker Halle stelt bij monde van voorzitter Roger Roobaert twee alternatieven voor.
Roger Roobaert: “Waarom geen intercommunaal zwembad bouwen, zoals in het Franse Rocroi gedaan werd”

Robaert kijkt ook naar de provincie.
“De Provincie Vlaams-Brabant schiet in zijn taak voor onze streek sterk tekort; Alles gaat naar Leuven. Het is hoog tijd dat ze ook voor de streek van Halle wat gaan doen en dat kunnen ze best in het provinciale domein van Huizingen. Waarom van dat bad geen overdekt zwembad maken waar de omliggende gemeenten zowel in de zomer als de winter kunnen gaan zwemmen?”

TRAAG
Commentaar over dit alles van burgemeester Dirk Pieters (CD&V):
“Het dossier vordert, traag weliswaar, maar het vordert. Knelpunt is de noodzakelijke grondverwerving waarover de onderhandelingen thans in een eindfase zitten. Op 10 februari zullen we in een vernigde commissie stand dossier aan raadsleden toelichten.
Van zodra grondverwerving een feit is zullen we zeker een persconferentie organiseren over de stand van zaken en het verdere scenario. Feit zal zijn : wij laatst lacht, best lacht!”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jan 2009
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief