HALLE - Frank Vandenbroucke: Ja wij hebben fouten gemaakt

C21

HALLE - Frank Vandenbroucke: Ja wij hebben fouten gemaakt

Editiepajot_spa_halle_ingezonden
 

Een meer dan goed gevulde 'Gouden Ketting' op de Grote Markt in Halle was het decor van de nieuwjaarsreceptie van sp.a regio Halle anno 2009.
Na een turbulente week voor de sp.a kwam menig sympathisant eens horen hoe de situatie nu eigenlijk zat. Velen kwamen ook de lokale mandatarissen een hart onder de riem steken.

Na een goede situatieschets van de lokale voorzitters Danny Leemans (Halle) en Michel Ruykens (Beersel, tevens regio-voorzitter) was het de taak van gastspreker, Vlaams minister Frank Vandenbroucke, om de militanten gerust te stellen. 

Minister Vandenbroucke gaf toe dat er fouten werden gemaakt, maar vond het ook lovenswaardig dat de 'basis' de partijtop terugfloot en dat er nu een consensus is. Het is dan ook hoog tijd om zich weer te concentreren op het inhoudelijke.

De minister gaf ook een overzicht van de socialistische verwezenlijkingen in het Vlaams parlement. Noodzakelijke dingen zoals: premies voor isolatie, nieuwe akkoorden over sociale huisvesting, een hele rits maatregelen voor het onderwijs, enz. Zaken die er soms met veel tegenwringen van andere partijen zijn gekomen. Tot slot werd er een warme oproep gehouden om de komende maanden (het is bijna verkiezingen) de sp.a te steunen, want gezien de huidige politieke en vooral economische situatie kan Vlaanderen het zich niet permitteren geen socialisten in de regering te hebben. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2009
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief