HALLE - "De bloemen, de vogels, de gruwel"

C21

HALLE - "De bloemen, de vogels, de gruwel"

Editiepajot_halle_moedige_strijders_foto_merckx
 

De Essenbeekse toneelgroep de Moedige Strijders brengt begin februari vijf opvoeringen van het stuk ‘De bloemen, de vogels, de gruwel’ van Walter Van Den Broeck in een regie van Charlotte De Noose. De opvoeringen vinden plaats in de Sint-Jozefszaal in Essenbeek

Over de inhoud van het stuk.
Je kent het wel: je leeft al jaren naast dezelfde buren en alles gaat goed. Je zegt vriendelijk goedemorgen en goede avond, in de zomer sla je al eens een babbeltje over de haag, en het is met plezier dat je voor de buren iets doet.
Tot op de dag dat er iets onschuldigs gebeurt, dat iets je begint te irriteren. Dan moet je je inhouden. Of nog erger: je kan je niet bedwingen. Of: je spreekt erover en alles komt weer goed. Of: je spreekt erover, maar aan de oorzaak wordt niets gedaan. En de toestand escaleert. Zoals in "De bloemen, de vogels, de gruwel" van Walter van den Broeck.

Moraal van het verhaal? Je lost niets op door onbezonnen dingen te doen. Integendeel: het probleem zal blijven bestaan, het komt terug, of een ander probleem steekt de kop op.

 "De bloemen, de vogels, de gruwel’, is eigenlijk een schets van de menselijke psyche. Niet alleen in verhouding tot de buren, maar ook tot de partner”, zegt voorzitster Marleen Goemaere over het stuk..

Opvoeringen op 6, 7, 13 en 14 februari om 20 uur en op 8 februari om 15 uur in de Sint-Jozefszaal, Kasteelstraat in Essenbeek-Halle.
Kaarten in voorverkoop kosten 7 euro en wanneer men jonger dan 12 jaar is, kost een kaartje 4,50 euro. Reserveren kan op 0498/36 78 19 tussen 19 en 20.30 uur of demoedigestrijders@yahoo.com

Toneelgroep De Moedige Strijders is op zoek naar mensen die zowel voor, op of achter het podium kunnen helpen. Belangstellenden kunnen bellen naar de voorzitster van De Moedige Strijders Marleen Goemaere op 0485/61 48 84.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jan 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief