HALLE - Kookvrienden brengen culinair festijn

C21

HALLE - Kookvrienden brengen culinair festijn

Editiepajot_kookvrienden_halle_foto_merckx
De Kookvrienden (Foto Merckx)
 

De Kookvrienden, een kookploeg die uitsluitend uit mannen bestaat brengt op 27 en 28 februari en 1 maart een culinair festijn in zaal De Kring in Lembeek. Dit jaar zullen ze de Oosterse toer op gaan

De Kookvrienden mikken dit jaar op een 800 bezoekers. Door het succes van de vorige jaren kan men alleen gaan eten na reservatie. Dat kan gebeuren op de nummers 02/380 27 31 en 02/380 38 02 . Op deze site zijn ook de recepten te vinden van hun culinair festijn.

Op vrijdag 27 februari kan men eten om 19 uur. Op zaterdag 28 februari om 17 en 20.15 uur en op zondag 1 maart om 11.30 en 14 uur.
Traditionele gerechten gaan gecombineerd worden met gerechten met Oosterse inslag.

Door de crisis willen De Kookvrienden hun prijzen democratisch houden. Zo is ook het aperitief gratis en krijgt men er 3 soorten borrelhapjes bij geserveerd.

De roots van de Kookvrienden moet men gaan zoeken binnen de KWB van Huizingen. Daar begonnen een paar vrienden met de opstart van een mannelijke kookploeg. Dit is intussen wel méér dan 10 jaar geleden.
In december 1997 werd er besloten om een volledige afzonderlijke koers te gaan varen. Zij zijn gestart met een 20 tal actieve leden, maar weldra was het aanbod van nieuwe leden zo groot dat zij met een wachtlijst dienden te werken.
Na 1 jaar werking telde de groep reeds 30 leden en in het jaar 2000 is dit opgelopen tot 40 actieve leden.
Momenteel is men naar 35 leden gegaan om beter te kunnen wachten. Er is nog steeds een wachtlijst om toe te treden.

Elke maand worden de actieve leden van de Kookvrienden bijgeschaafd in de culinaire wereld. Elk jaar wordt afgesloten met een eetfestijn, waar de Kookvrienden hun culinaire hoogstandjes aan het grote publiek tonen. Meer info over deze vereniging op www.dekookvrienden.be (hier kan men niet op reserveren) .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief