HALLE - Laurent Debontridder staat op 2.600 paasaffiches

HALLE - Laurent Debontridder staat op 2.600 paasaffiches

Laurent_debontridder_op_paasaffiche
 
Laurent

Het geheim rond wie op de paasaffiche zou staan werd gisterenavond met veel tromgeroffel in een nokvolle zaal De Kring ontrafeld. Het is Laurent Debontridder, commandant van de Carabiniers of de ‘Jefkes’ van Lembeek. Zijn foto gaat prijken op zowat 2.600 affiches en niet alleen voor de venster van elk huis in Lembeek, maar ook naar Frankrijk, Oostenrijk, Nederland en Duistland worden er affiches opgestuurd.
Jan Neef geeft deze fel gewaardeerde affiche al voor de 21ste maal uit met één doel voor ogen: de Paasprocessie zo veel mogelijk luister en bekendheid te geven.

De Carabiniers is één van de vier Lembeekse soldatengroepen die op paasmaandag een volledig dagmarsch doen ten voordele van de patroonheilige van Lembeek, de heilige Verronus.
 
Laurent zelf was zo verwonderd dat het zijn foto die op de affiche staat, dat hij trilde op zijn benen en ons met moeite te woord kon staan.
Voor Cdt. Debontridder wordt het dit jaar de 55ste maal dat hij mee opstapt. Hij was chef klaroen van de Carabiniers. Hij is ook al 13 jaar commandant. Hij werd immers commandant van de Carabiniers, toen zijn schoonvader Charles Witterzeel overleed.
 
Hoe hij in het Lembeekse soldatenleven stapte vroegen we hem.
“Zoals velen. Een vriend op mijn werk heeft me warm gemaakt om mee te stappen”.
 
De Carabiniers tellen thans 104 manschappen waaronder 35 muzikanten. Officieel bestaan zij sinds 1830, maar volgens sommige bronnen zou dit wel veel vroeger geweest zijn. Oorspronkelijk stapten zij op als infanteristen maar in 1927 schakelde zij over op hun huidig uniform, dat van het 1ste regiment Carabiniers Prins Boudewijn 1930.
 
Aan Laurent Debontridder de vraag of er een verschil is tussen vroeger en nu?
“Vroeger was alles veel simpelder. Nu wordt alles te ingewikkeld en moet men veel meer dingen over zijn kop trekken”, besluit een fiere Laurent.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 feb 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 27 sep 2020
Roger Swalens | 25 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 23 sep 2020
Sam Herremans | 21 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020

archief