HALLE - Bewuster autorijden bij scholen

C21

HALLE - Bewuster autorijden bij scholen

Editiepajot_rode_kaarten_halle_foto_merckx_1gr
Kinderen met de rode kaarten in aanslag (Foto Merckx)
 
Editiepajot_rode_kaarten_halle_foto_merckx_1_kl
Wie zijn kinderen correct naar school bracht werd beloond. (Foto Merckx)
 

Zesdejaars deelden rode en groene kaarten uit

Leerlingen van de lagere school van het Heilig Hart & College hielden een ludieke actie aan de schoolpoort. (Groot)Ouders die hun (klein)kinderen op een veilige manier afzetten werden beloond; anders kregen ze een ‘boetekaart’ met tips voor een veiliger schoolomgeving. U bent van harte

Leerlingen van het 6de leerjaar werden opgesteld aan de Parklaan en het Possozplein om te bekijken welke automobilisten zich veilig gedroegen en wie niet.

Diegenen die hun kinderen correct afzetten, werden beloond met een sticker van de actie en een snoepje. Diegene die het fout deden, kregen een boete-kaart (!!) en werden op een vriendelijke manier verzocht om in de toekomst het wel correct te doen en dit in het belang van de veiligheid van al de kinderen.

Alle klassen kregen in de loop van de dag een halfuurtje verkeersopvoeding waarin de actie van die morgen besproken werd. De kinderen kregen ook allemaal een kaart waarop ze voor de komende week mogen aanduiden of ze op een correcte manier afgezet werden aan de schoolpoort.

Vrijdag 13 februari wordt de actie ‘s morgens opnieuw gehouden, maar met de leerlingen van het 5de leerjaar. In de loop von de week die daarop volgt worden de resultaten met de leerlingen van de 3de graad in kaart gebracht en wordt dit nadien besproken in de leerlingenraad.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024

archief