HALLE - Minister Veerle Heeren versterkt algemeen welzijnswerk in regio Halle-Vilvoorde met residentiële crisisopvang

C21

HALLE - Minister Veerle Heeren versterkt algemeen welzijnswerk in regio Halle-Vilvoorde met residentiële crisisopvang

Halle_haven_21_werkbezoek
Minister Veerle Heeren bracht goed nieuws mee voor Haven 21. (Foto: Merckx)
 
Dsc_6359
Dsc_6361
Halle_haven_21_werkbezoek_1
Gedeputeerde Monique Swinnen, Minister van Welzijn Veerle Heeren, Volksvertegenwoordiger Tom Dehaene en Burgemeester Dirk Pieters van Halle. (Foto: Merckx)
 
Dsc_6362
Dsc_6379
 

Vlaams Minister Veerle Heeren bracht vandaag een werkbezoek aan Haven 21, een opvangcentrum voor mensen die ten gevolge van een crisissituatie dakloos worden. Het gaat zeer vaak om mensen die ten gevolge van relatieconflicten (scheiding, partnergeweld, uithuiszetting, ontslag uit een instelling, jongeren die thuis weglopen,…) dak- en thuisloos worden. Menssen worden in Haven 21 de klok rond opgevangen. Ze kunnen er 14 dagen verblijven en er 8 kamers en 18 bedden voorhanden. 

Haven 21 werd opgericht door de provincie Vlaams-Brabant om aan deze nood aan crisisopvang in de regio tegemoet te komen. De provincie Vlaams-Brabant ijvert al lang voor een versterking van het algemeen welzijnswerk in de provincie. Vorig jaar ging de raad van bestuur van CAW (Centrum voor Algemeen Welzijn) Zenne en Zoniën er mee akkoord de werking van Haven 21 te integreren in haar hulpaanbod.

Er werken 9 voltijdse medewerkers in Haven 21. Minister Heeren besliste een bedrag van 257.000 € uit te trekken om daarvan 4,5 perssoneelsleden van Haven 21 structureel ten laste te nemen op de begroting van de Vlaamse Gemeenschap. Het hulpaanbod van het algemeen welzijnswerk in Halle-Vilvoorde wordt op die manier versterkt met de tot dusver ontbrekende residentiële schakel vanuit de Vlaamse overheid. Monique Swinnen, gedeputeerde voor Welzijn van de provincie Vlaams-Brabant drukte haar tevredenheid uit over het initiatief van de minister. Zij verklaarde dat de provincie de werking van Haven 21 verder blijft ondersteunen met personeelssubsidies en met de ter beschikking stelling van het gebouw. 

Eind vorig jaar werd het algemeen welzijnswerk in de regio ook uitgebreid met in totaal 3 voltijdse medewerkers voor het begeleid zelfstandig wonen van jongvolwassenen in de CAW’s Zenne en Zoniën, Delta en Vilvoorde. 

Ondanks de inspanningen blijft het zeer moeilijk om inwoners uit onze regio op te vangen binnen het centrum door de grote instroom van cliënten uit het Brussels gewest. Het CAW Zenne en Zoniën is vragende partij om inwoners uit het werkgebied in crisis beter te kunnen opvangen en vraagt de Vlaamse Gemeenschap een bijkomende inspaning om hieraan tegemoet te komen.

Vanaf 1 mei zal het CAW Zenne en Zoniën instaan voor de telefonische permanentie van het crisismeldpunt Vlaams-Brabant, via een bijkomende erkenning en betoelaging van 2 voltijds-equivalenten door de Vlaamse Gemeenschap. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2009
Felix Merckx
felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024

archief