HALLE - Zware Jongens brengen het beste carnavalslied

C21

HALLE - Zware Jongens brengen het beste carnavalslied

Victoriq_top_100
 
Prins_john
Prins_john_2
 

De Halse lokale radio Victoria zocht gedurende weken naar het beste Halse carnavalslied. Via de website van de radio kon men stemmen. De Top 100 van het Halse carnavalslied werd rechtstreeks uitgezonden vanuit de Gouden Ketting op de Halse Grote Markt in een presentatie van Ben Braillard. Uiteindelijk werden De Zware Jongens vs dj Daroon met hun Jodeljump uitgekozen tot carnavaltopper in Halle. Op de tweede plaats, en daarmede het eerste Halse carnavalslied, eindigde Prins John met Fiesten in de stad en het brons was voor de Lapsjaars met Tes Carnaval. Elke stemmer kende in totaal 30 punten toe over 156 Halse producties en 661 niet-Halse producties.

Tijdens de uitzending zelf kwamen er heel wat carnavallisten een kijkje nemen of een klapke doen.
Uiteindelijk hebben 756 luisteraars van radio Victoria gestemd. De meeste stemmers kwamen uit Halle. Er stonden er 55 nummers van Halse groepen en carnavallisten in de Top 100. Toch moesten zij het afleggen tegen De Zware Jongens. In de top 10 staan wel acht Halse carnavalliedjes. Op plaats 10 staat ouwe getrouwe André Van Duyn met zijn paard dat na al die jaren nog steeds in de gang staat. André Van Duyn had niet minder dan 6 liedjes in de Top 100.
 
De eerste tien plaatsen werden ingenomen door: 1. De Zware Jongens vs dj Daroon met Jodeljump (534 stemmen); 2. Prins John met Fiesten in de stad (487 stemmen); 3. de Lapsjaars met Tes carnaval (453 stemmen); 4. de Smosjterpotten met Smosjter-tijd (366 stemmen), 5. Luk en Erwin met We zen op zweer (353 stemmen); 6. de Postichkes met Pastapoera (351 stemmen); 7. Almklaus met Deine Schwester ist ein richtig geiles luder (280 punten); 8. de Postichkes met Papa Razi (269 stemmen); 9. Luk en Erwin met Alli Allo (265 punten) en 10. André Van Duyn met Een staat een paard in de gang (262 punten).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2008
Felix Merckx
Felix Merckx en ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief