HALLE - D’(H)opmaten winnen internationaal dweilfestival

HALLE - D’(H)opmaten winnen internationaal dweilfestival

Dwei_l_1_
De winnaars (Foto Felix Merckx)
 
Dweil_2_
 
Dweil3_
 
Dweil_4
 
Dweil_4__2_
 
Dweil_5_
 
Dweil_6_
 

 In Halle had het zevende Hals dweilfestival plaats. Tien orkesten streden er voor het Vrij internationaal kampioenschap voor dweilorkesten en voor de het beste in de klasse ambiance dweilorkest. Zij verdelen een prijzenpot van 3.000 euro.  Voor het optreden zelf krijgen ze geen vergoeding. Het was het ‘Halse dweilteam’ dat voor de eerste keer de organisatie op zich nam. Winnaars werden d’Hopmaten. De prijs voor de meeste ambiance was voor Dofkapel en de publiekprijs was ook voor d’Hofmaten.   

D’Hopmaten is een bende vrienden die mekaar kennen via fanfares en harmonies uit het Pajottenland en de Zennevallei. Na jaren aanwezig te zijn op het dweilfestival besloten besloten ze ook een dweil orkest op te richten. Ze brachten een mix van bekende popnummers, schlagers en carnavalmuziek.

De ambiance prijs was voor Dofkapel uit het Belgische Essen. Zij maken deel uit van een overkoepelend carnavalsvereniging  “de Ossekoppen” die volgend jaar 55 jaar bestaan; Ook hier zijn de muzikanten lid van verschillende muziekmaatschappijen.

De volledige uitslag: 1. D’ (H)opmaten; 2. Rodlb (Nederland). 3.Les Gratpolis uit Frankrijk; 4. G-Bloezers uit Gooik; 5. Lat Mar Ore (Nederland); 6.Dofkapel (België); 7. De Stroetedweilers (België): 8. Expresso (Nederland); 9. De Stappers (Nederland) en 10. Asjemaarlolhebt.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 sep 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 02 apr 2020
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Marc Sluys | 27 mrt 2020

archief