Nieuws uit politiezone ZENNEVALLEI

Nieuws uit politiezone ZENNEVALLEI

2_politie_logo_anders_p200
EP

 Politiezone Zennevallei heeft opnieuw een fietsdief gevat.Verder hielden zij een gecoördineerde actie met de sociale inspectie (RSZ en Vlaamse Gemeenschap Financiën) en enkele gemeentelijke diensten (Milieu en Stedenbouw en de gemeenschapswachten), controle op de Bergensesteenweg bij verschillende bedrijven op de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw.

Afgelopen week kon een verdachte worden gevat die gelinkt werd aan minstens vijf fietsdiefstallen verspreid over de zone. De jongeman uit het Brusselse maakte gebruik van de trein om ter plaatse te raken en keerde telkens met een gestolen fiets terug richting Brussel. De persoon werd meermaals opgemerkt en kon vrij snel worden geïdentificeerd en gevat. De fietsen werden onder meer gestolen in de buurt van het station en het sportcomplex in Halle, maar ook Huizingen en andere plaatsen werden bezocht door de verdachte.

Het was uiteindelijk door een gedreven onderzoek van de lokale recherche van de politiezone Zennevallei dat de dader in beeld kwam. Bij de arrestatie was de verdachte in het bezit van een kniptang, waarmee hangsloten doorgeknipt konden worden.  

De verdachte werd onmiddellijk gedagvaard door het Parket van Brussel en zal weldra zijn verdict te horen krijgen.

Heeft u zelf iets verdacht gezien? Laat het  weten via het nummer 101.
Tevens doen ze een oproep om fietsen goed te beveiligen en te graveren. De recente feiten hebben namelijk (opnieuw) aangetoond dat fietsen die niet met een degelijk slot zijn uitgerust en/of niet zijn gegraveerd, makkelijker ten prooi vallen van misdadigers. Preventiediensten raden aan om een degelijke vouw-, ketting- of beugelslot te gebruiken, die op zijn beurt is vastgemaakt aan een vast voorwerp (paal, ...). Om je fiets te graveren kan je terecht op de website van de stad Halle www.halle.be/nieuws-en-actualiteit/nieuws-overzicht/laat-gratis-je-fiets-graveren .

Gecoördineerde actie
Afgelopen zaterdag hield de lokale politie Zennevallei een gecoördineerde actie met de sociale inspectie (RSZ en Vlaamse Gemeenschap Financiën) en enkele gemeentelijke diensten (Milieu en Stedenbouw en de gemeenschapswachten), controle op de Bergensesteenweg bij verschillende bedrijven op de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw.

Met een twintigtal manschappen werden verschillende documenten opgevraagd, stedenbouwkundige controles verricht en werden personen gecontroleerd. In totaal werden meer dan 70 personen gecontroleerd. Eén persoon bleek illegaal en werd bestuurlijk aangehouden. Er werd contact genomen met de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) waarbij werd een bevel tot het verlaten van het grondgebied en inreisverbod werd opgelegd.

Verder werden door de sociale inspectiediensten meer dan 40 inbreuken vastgesteld  waaronder zwartwerk, illegale tewerkstelling, inbreuken op de dimona-aangifte en arbeidskaarten, alsook boekhoudkundige inbreuken die nog verder geanalyseerd moeten worden. Er werden ook inbreuken vastgesteld op de milieuwetgeving en eerder vastgestelde stedebouwkundige misdrijven bleken nog steeds niet geregulariseerd. Het was niet de eerste keer dat de betrokken bedrijven werden gecontroleerd. Er wacht de werkgevers fikse boetes en opdrachten tot herstel en rechtzetting van de stedenbouwkundige inbreuken. Sommigen zullen zich ook moeten verantwoorden voor de rechtbank.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 21 jun 2018
Devogeleer Emile | 21 jun 2018
Devogeleer Emile | 21 jun 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Olaf Feldberg | 20 jun 2018

archief