ASSE / HALLE - Provincie voegt nieuwe routes toe aan functioneel fietsnetwerk

ASSE / HALLE - Provincie voegt nieuwe routes toe aan functioneel fietsnetwerk

Vlaams_brabant_nieuw_logo_1_
EP

  De provincieraad van Vlaams-Brabant keurde wijzigingen goed aan het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk. Om het netwerk aan te passen aan nieuwe plannen en evoluties, voegde de provincie nieuwe routes toe aan dit netwerk en werden andere routes gewijzigd, verplaatst of geschrapt. De wijzigingen zorgen ervoor dat er 2,68 km aan fietspaden bijkomen op dit netwerk. In onze streek gaat het om Asse en Halle

 De provincie Vlaams-Brabant werkt aan een bovenlokaal functioneel fietsnetwerk (BFF) dat de belangrijkste gemeentelijke kernen en attractiepolen voor werken, onderwijs en winkelen met elkaar verbindt. Momenteel telt het ruim 2.400 kilometer fietsroutes en fietssnelwegen in Vlaams-Brabant. Gemeenten kunnen provinciale subsidies krijgen voor de aanleg van fietsinfrastructuur op dit netwerk.

‘Door de aanpassingen krijgen projecten nieuwe kansen om succesvol gerealiseerd  te worden. Want de opname in het netwerk betekent immers dat routes gesubsidieerd kunnen worden. Maar ook dat ze moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen, gericht op fietsvriendelijkheid en fietscomfort,’ zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit .

-Asse: de wenslijn van de fietssnelweg F0 wordt aangepast. De Schapenbaan wordt opgenomen in het netwerk ter vervanging van de Jan Longinstraat. De Schapenbaan biedt meer mogelijkheden om goede infrastructuur te voorzien.

Halle: de fietssnelweg tussen de bedrijvenzone, met o.a. Colruyt en het station van Halle, wordt deels vervangen door een functionele fietsroute.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 sep 2017
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Olaf Feldberg | 17 jul 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 16 jul 2018
Devogeleer Emile | 16 jul 2018
Devogeleer Emile | 14 jul 2018
Devogeleer Emile | 13 jul 2018
Devogeleer Emile | 13 jul 2018

archief