HALLE - 6.500 nieuwe boompjes worden aangeplant in het Hallerbos

C21

HALLE - 6.500 nieuwe boompjes worden aangeplant in het Hallerbos

Editiepajot_halle_hallerbos_1_gr_ffoto_felix_merckx
Leerlingen van de Klim-Op mochten de boompjes planten. (Foto Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_hallerbos_1_kl_foto_felix_merckx
Ook de meisjes namen de spade ter hand. (Foto Felix Merckx)
Editiepajot_halle_hallerbos_2_kl_foto_felix_merckx
Net zoals de jongens dat deden. (Foto Felix Merckx)
 

In het kader van milieuonderwijs hield de gemeentelijke basisschool De Klim-op samen met de milieudienst van de stad een boomplantactie. De leerlingen van het derde tot en met het zesde leerjaar van de school speelden de hoofdrol door zelf de bomen te planten.

Het stuk waar ze de bomen geplant hebben is 1,6 ha. groot en ligt aan “de dikken kastanjelaar” op het einde van het Hoogveld.

In totaal worden daar 6.500 boompjes geplant, vooral zomereik, maar ook essen en zoete kerselaar. Aan de rand van het nieuwe stuk bos komt er ook een speelweide.

Langs de kant van de autosnelweg komt er tussen de bomen die er nu al staan en het nieuwe bos een nieuw wandelpad dat aansluiting gaat geven op de sequoiawandeling. Het nieuwe wandelpad is ook vlakker en men kan langs daar ook naar de Achtdreven. Langs dit wandelpad komt er een dreef met lindebomen.

Volgend jaar gaat er tussen het Kapittel en de Haagstraat nog iets meer dan 1 ha. nieuwe boompjes krijgen. Vorig jaar werd hier nieuwe boompjes geplant op 1 ha.

DIKKE KASTANJELAAR
Waar het nieuwe bos komt stond vroeger een dikke kastenjelaar. In de volksmond wordt deze plaats nog steeds zo genoemd. In 1933 is deze ‘dikke kastanjelaar’ echter omgewaaid en nooit herplant.

Hier komt echter verandering, want nu zondag 8 maart gaat burgemeester Dirk Pieters en schepen Mark Demesmaeker er terug drie nieuwe kastanjelaars aanplanten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief