HALLE – Actie “Bewust omgaan met water loont”,

C21

HALLE – Actie “Bewust omgaan met water loont”,

Water_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Water_2
 

 Woonwinkel Zennevallei organiseerde in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting een campagne tegen het bewust omgaan met water. 37 personen schreven zich in voor een workshop om op de juiste manier om te gaan met water in het dagelijks gebruik, hieruit werden drie deelnemers beloond met een geldprijs.

Erik Neufkens kreeg 50 euro, Vastenavond Jean Pierre 150 euro en Imke Van Strydonck 250 euro, dit bedrag word van hun volgende waterfactuur afgetrokken,

'In 2015 bleek uit een verkennende studie over waterarmoede in België dat de beleidsmakers meer aandacht moeten besteden aan deze problematiek.

De studie die was uitgevoerd in opdracht van de Koning Boudewijnstichting, kwam immers tot de conclusie dat een nieuwe vorm van sociale uitsluiting dreigt omdat de waterfactuur jaar na jaar blijft stijgen.

Om het fenomeen van waterarmoede aan te pakken, steunde de stichting in 2016 en 2017 24 initiatieven rond waterarmoede.

Het project 'Een lagere waterfactuur voor huurders' van Woonwinkel Zennevallei i.s.m. De OCMW's van Halle en Sint-Pieters-Leeuw en het sociaal verhuurkantoor Zuidkant is hier één van' aldus David Van Vooren ( projectcoördinator Koning Boudewijnstichting )

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 04 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 02 dec 2022
Marc Sluys | 01 dec 2022

archief