HALLE - Stad koopt voetbalterrein Lamme Guiche aan

C21

HALLE - Stad koopt voetbalterrein Lamme Guiche aan

Editiepajot_sk_halle_foto_felix_merckx
Het voetbalplein van SK Hall. (Foto Felix Merckx)
 

De Halse gemeenteraad heeft zijn goedkeuring geven aan de aankoop van het voetbalterrein Lamme Guiche, waar S.K. Halle zijn thuiswedstrijden speelt. Met het geld moet S.K. Halle wel een nieuwe tribune bouwen.
In het Budget 2009 werden kredieten voorzien voor de aankoop van de terreinen van SK Halle.

Hiermee worden ook de voetbalclubs in Halle (S.K. Halle en Avenir Lembeek) op gelijke voet behandeld.

Het dossier is actueel geworden omdat SK Halle een nieuwe tribune dient te bouwen. De bestaande infrastructuur is totaal onvoldoende voor het hedendaagse sportgebeuren.
Op basis van de gehouden besprekingen en van de financiële- en juridische adviezen verbindt de stad zich tot de aankoop van de bestaande infrastructuur en het terrein tegen de prijs die vermeld is in het schattingsverslag van de Ontvanger van de Registratie, hetzij 262.000 euro. In de aankoopakte zal de ontbindende voorwaarde worden voorzien dat met dit geld een nieuwe tribune dient gebouwd door de huidige eigenaar.

Voor de bouw van de tribune wordt tevens aan SK Halle een buitengewone toelage van 100.000 euro toegekend.
De Stad zat de nutsleidingen en de terreinvertichting aanbrengen.

SK Halle zal de nieuwe tribune overdragen aan de Stad. Na deze overdracht zal de Stad een overeenkomst sluiten met SK Halle voor het gebruik van de sportinfrastructuur.

De oppositie had wel wat bedenkingen bij de aankoop van het voetbalplein.
Zo vond Fred Deryckere (Groen!) dat er brieven in het dossier zaten die heel wazig waren en er sommige zelfs ontbraken. Volgens Deryckere was het dossier onvolledig en blijkbaar snel afgehandeld.
Hij had het ook over het feit dat de voorzitter van de Sportraad ook in de Raad van Beheer zit van S.K. Halle en dat kan volgens hem niet.

Wim Demuyler (Vlaams Belang) hoopte dat de aankoop van het voetbalplein niet ten koste zal zijn van de andere Halse sportverenigingen.

Voor de nieuwe tribune zou volgens schepen van Sport Michel Bellemans (CD&V) de nieuwe bouwvergunning al afgeleverd zijn en zou men met de bouw ervan nog dit jaar beginnen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mrt 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief