Politiezone ZennevalleiDrugs gevonden tijdens verkeerscontroles

C21

Politiezone ZennevalleiDrugs gevonden tijdens verkeerscontroles

2_politie_logo_anders_p200
EP

 Afgelopen zaterdag werd een verkeersactie georganiseerd in de zone Zennevallei in een "Zero Tolerance Zone". Zero tolerance staat voor nultolerantie tegen drugs. In totaal werkten 17 (hoofd)inspecteurs hier aan mee, waaronder ook twee inspecteurs van de federale politie (CIK). De actie wierp alvast zijn vruchten af en toont aan dat dergelijke acties nodig zijn.

Zo werd tijdens de controle een voertuig aangetroffen met drugs aan boord. De gerechtelijke ploeg voerde daarop onmiddellijk op heterdaad een huiszoeking uit. In de woning van de verdachte werd nog eens een kleine hoeveelheid drugs gevonden. Een proces-verbaal voor verkoop van drugs werd opgesteld.

Daarnaast werden nog 4 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Hun rijbewijzen werden ingetrokken voor 15 dagen. Zij mogen zich ook verwachten aan een fikse boete. Verder werd een minnelijke schikking via betaling uitgevoerd voor het bezit van een verboden wapen en een inbreuk op het voorlopig rijbewijs werd vastgesteld. Eén voertuig werd tevens getakeld omwille van niet-verzekering en een vervallen technische keuring.

Controle op alcohol

Alles bij elkaar werden 275 bestuurders gecontroleerd. Naast de controles op druggebruik werd ook gecontroleerd op alcohol. Hiervoor werden drie rijbewijzen ingetrokken voor een periode van 3 uur, drie rijbewijzen voor een periode van zes uur. Een bestuurder werd betrapt op enerzijds rijden onder invloed én op het rijden tijdens spijs verval (een periode van rijverbod). Zijn rijbewijs werd opnieuw ingetrokken voor een periode van 15 dagen. 

Nultolerantie

Drugs kunnen niet! En zeker niet achter het stuur. Bij betrapping op heterdaad, ben je niet alleen je waar kwijt, maar ook heel wat geld. Denk dus vooraf goed na.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 feb 2018
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 mrt 2024
Marc Sluys | 12 mrt 2024

archief