Vier fietsdieven op rij gevat in PZ ZENNEVALLEI

C21

Vier fietsdieven op rij gevat in PZ ZENNEVALLEI

Politielogo_heel_goed_20103_p200

De politiezone Zennevallei zet al langer in op het fenomeen fietsdiefstallen en gedurende een ruime tijd waren deze ook goed onder controle. Doch de laatste tijd werd de zone opnieuw geconfronteerd met een plotse stijging van het aantal feiten. De politie had dan ook het vermoeden, dat er opnieuw professionele fietsdieven op pad waren, die vooral opereerden in de stationsomgeving van Halle. Hierop werden de actieve controles en patrouilles uitgebreid. En met resultaat. Op korte tijd konden vier verdachten worden gevat. Telkens wel op aanwijzen van attente voorbijgangers of doordat de rechtmatige eigenaar van de fiets in de buurt de fietsdief betrapte en tijdig de politie alarmeerde.

Zo ging het ook gisteren ter hoogte van de Meiboomstraat in Halle. Daar werden twee verdachten betrapt tijdens een poging tot fietsdiefstal. Twee verdachten zetten het op een lopen toen ze werden nageroepen door aanwezige jongeren. Net op dat ogenblik kwam ook de ploeg van lokale politiezone aan en kon de passant de personen aanduiden. Beide verdachten werden gevat en gecontroleerd en bleek dat zij materiaal op zak hadden die mogelijks diende om sloten open te breken.

Een tweede vatting gebeurde vorige week aan het station van Halle. Ook hier kon de eigenaar van de fiets de dief aanduiden. De verdachte poogde zich te onttrekken aan de controle en zette het eveneens op een lopen. Na een knappe achtervolging door de wijkinspecteur en later interventie-inspecteurs kon de verdachte worden gevat. Na controle bleek dat de verdachte nog gepoogd had het bewijsmateriaal te laten vallen om zo zijn onschuld te bewijzen. Verder bleek de persoon ook drugs bij te hebben. Na identificatie bleek de man reeds gekend te zijn voor verschillende feiten. De man werd onmiddellijk gedagvaard, net als bij een eerdere vatting van een verdachte nog eerder die week.   

De politiezone hoopt alvast met de verschillende vattingen het fenomeen opnieuw in te dijken. De situatie wordt verder nauw opgevolgd.

Heeft u ook iets verdachts gezien? Laat het ons weten. Bel 101 of 112. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jul 2018
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief