Zeg samen met PZ Zennevallei ‘Neen, tegen alcohol achter het stuur’

C21

Zeg samen met PZ Zennevallei ‘Neen, tegen alcohol achter het stuur’

Alcoholcontrole_2013_p200

 Zeg samen met ons ‘Neen, tegen alcohol achter het stuur’

De politiezone controleert regelmatig, zoals nu ook afgelopen weekend op verschillende locaties. Maar niet alleen de politie moet hierin zijn verantwoordelijkheid nemen, ook jij kan bijdragen tot het bekomen van een veiliger verkeer. Weet je dat je nog de baan op moet met je auto? Drink dan geen alcohol of maak vooraf goede afspraken met een Bob. Zie je dat iemand toch te veel gedronken heeft, ga mee op zoek naar een alternatief. Laat een vriend rijden, zoek een Bob, bel een taxi of laat de persoon eerst zijn roes uitslapen, … Laat de persoon in ieder geval niet plaatsnemen achter het stuur.  

Weekendcontroles 

Afgelopen weekend werden meerdere controles gehouden in Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw. Bijna 1 000 bestuurders werden onthaald door onze inspecteurs. Bijna 97 % van de bestuurders waren in orde en mocht onmiddellijk ook weer doorrijden. Acht rijbewijzen echter werden onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen omwille van alcoholintoxicatie, al dan niet in combinatie met drugs. Tien bestuurders moesten hun rijbewijs afgeven en mochten deze 6 uren later opnieuw ophalen in de politiepost. Nog eens negen anderen mochten 3 uren later hun rijbewijs ophalen. Verder werden er nog processen-verbaal opgesteld omwille van niet-keuring, het niet dragen van de gordel, rijden tijdens een verval en het rijden met een voorlopig rijbewijs na 22 uur. 

Verkeerscontrole met externe partners 

17 september 2018 – Zennevallei

Maandag waren we opnieuw van de partij. Samen met Vlaamse belastingsdienst (Vlabel) en de Rijksdienst voor sociale zekerheid (RSZ) waren we te vinden op de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. Door Vlabel werd voor 33 000 euro aan achterstallige betalingen en boetes geïnd. Enkel voertuigen werden ook getakeld. Door de dienst RSZ werden vier processen-verbaal opgemaakt omwille van inbreuken op de Dimona-aangifte, vijf voor inbreuken op het deeltijds werken, één voor zwartwerk en één proces-verbaal voor illegaal verblijf. Verder werden ook nog eens 17 processen-verbaal uitgeschreven door de lokale politie. Het ging om inbreuken op de keuring, niet verzekering, drugs in het verkeer, het gebruik van de gsm achter het stuur, het niet dragen van de gordel, …  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2018
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief