Kijkochtend totale maansverduistering 21.01.2019

C21

Kijkochtend totale maansverduistering 21.01.2019

Maansverduistering__large_
 

 Op 21 januari 2019 vindt er een totale maansverduistering plaats die ook vanuit Halle te zien is. Naar aanleiding van deze gebeurtenis organiseert Sterrenkundevereniging Mercurius Halle een gratis publieksactiviteit op het Stationsplein in 1500 Halle.  Je bent er welkom vanaf 5 uur tot 7 uur ‘s morgens.

Bij een totale maansverduistering schuift de Maan in de schaduw van onze planeet, zodat de Maan verduistert.  De Maan komt de schaduw binnen om 4 uur 34.  De totaliteit begint om 5 uur 41.  Het maximum is voorzien om 6 uur 12.  Het einde van de totaliteit is voorzien om 6 uur 43.  Om 7 uur 51 verlaat de Maan de schaduw.

Mercurius Halle stelt op het Stationsplein van Halle een sterrenkijker en verrekijkers op om de verduistering van "dichtbij" mee te maken. Je kan de maansverduistering vanzelfsprekend ook met het blote oog waarnemen.Zeker doen! 

De activiteit is gratis. Iedereen is welkom.

​Omdat het weer een belangrijke rol speelt, kan je voor de ‘allerlaatste’ informatie over de activiteiten terecht op de Facebookpagina, de Twitteraccount of de website van Mercurius Halle.

De activiteit gaat enkel door bij helder weer.  Er is geen vervangprogramma voorzien.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jan 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief