Graffiti station Halle wordt pas eind september verder afgewerkt

Graffiti station Halle wordt pas eind september verder afgewerkt

Dsc_2014__large_
 
Dsc_2010_01__large_
 

De 12 tekens van de dierenriem, die als graffiti het station van Halle sieren, zullen eind september verder worden afgewerkt. Dat antwoordde het stadsbestuur op een mondelinge vraag van N-VA-raadslid Benjamin Swalens.
“In september vorig jaar werd snel gewerkt opdat het kunstwerk kon worden ingehuldigd voor de gemeenteraadsverkiezingen. Maar door de slechte weersomstandigheden raakte het niet volledig af. De vzw Killerbee verantwoordelijk voor het kunstproject gaf aan de klus in oktober te komen afwerken maar vijf maanden na datum is er geen enkele evolutie te bespeuren,” zegt Benjamin Swalens. Daarom herinnerde hij het stadsbestuur aan dit onafgewerkte project dat in totaal 17.000 euro kostte.

Het stadsbestuur liet weten dat vzw Killerbee nog steeds de intentie heeft het project te komen afwerken. Door een reglementswijziging bij Infrabel is het echter complexer geworden om het spoor waar de graffitimuur gevestigd is buiten dienst te stellen. De stad heeft na contact met Infrabel bekomen dat het spoor op 21 en 22 september dit jaar opnieuw buiten dienst zal worden gesteld. De vzw Killerbee en de hieraan verbonden artiesten zullen dan opnieuw aanwezig zijn.

"Spijtig dat het zo lang duurt maar beter laat dan nooit. De meeste mensen vinden het project nu al geslaagd. De afwerking zal het nog beter maken", besluit Benjamin Swalens.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 31 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 26 jul 2020
Roger Swalens | 24 jul 2020
Devogeleer Emile | 19 jul 2020

archief