Wateroverlast treft Halse inwoners en handelaars

Wateroverlast treft Halse inwoners en handelaars

Dsc_7596__large_
 
Dsc_2810__large_
 

Inwoners en handelaars in het Halse stadscentrum werden vanavond getroffen door wateroverlast. De korte maar extreem krachtige bui die over de stad trok, zette een gedeelte van het centrum blank.

De zandzakjes die we hadden voorzien en het nieuw aangelegde rioleringsstelsel en bufferbekken konden helaas de wateroverlast niet voorkomen.

De nieuwe riolering in de Basiliekstraat en het bufferbekken zijn zo groot mogelijk gebouwd. Met het nieuwe bufferbekken werd de opvangcapaciteit zelfs verdubbeld. Maar helaas kon het bufferbekken vanavond onvoldoende water opvangen.

De bui was zeer hevig en na de storm vloeide al het water van de hoger gelegen wijken naar het Halse stadscentrum. Het bufferbekken en de riolering in de Basiliekstraat en op de Maandagmarkt konden het water helaas niet slikken.

Brandweerzone Vlaams-Brabant West pompte rond 23 uur al het water weg. Morgenvroeg gaat de stad meteen aan de slag om de straten te poetsen en al de modder te ruimen.

We vermoeden dat ook andere bewoners van onze stad getroffen zijn. Jullie kunnen nog steeds beroep doen op onze Brandweerzone Vlaams-Brabant West via https://vlaamsbrabantwest.be/wateroverlast/.

Voor meer info en vragen kan je vanaf morgenvroeg ook terecht bij onze collega’s van openbaar domein via T 365 95 10 of via openbare.werken@halle.be.


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jun 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 29 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 15 mei 2020

archief