HALLE - Kanaalroute-Zuid wordt volwaardige fietssnelweg

HALLE - Kanaalroute-Zuid wordt volwaardige fietssnelweg

Laroystraat__is_____n_van_de_elf
 

Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw willen werk maken van een volwaardige fietssnelweg langs het kanaal. Omdat de fietssnelweg over drie gemeenten loopt is één globale aanpak de meest efficiënte. Daarom schakelen ze Haviland in als intercommunale Haviland zet volop in op verkeersveilige maatregelen, fietsinfrastructuur is daar een belangrijk onderdeel van. 

 

De Kanaalroute (F20) is een van de populairste fietssnelwegen van de provincie: vorig jaar passeerden 245.220 fietsers op het 17 km lange traject. Het is dan ook één van de vier prioritaire fietssnelwegen uit het geplande FietsGEN, een netwerk van fietssnelwegen in de Rand rond Brussel.

 

Binnenkort krijgt de route slimme verkeerslichten, slimme LED-verlichting die de fietser 'volgt', en veilige oversteekplaatsen. Daarnaast worden enkele missing links weggewerkt, onder andere aan de Felix Roggemanskaai in Halle en aan knooppunt 1 in Lembeek. De maatregelen moeten de fietsroute langs het Kanaal Brussel-Charleroi van Halle naar Brussel nog aantrekkelijker maken.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jun 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020

archief