HALLE -Jaarlijkse plantactie

HALLE -Jaarlijkse plantactie

Plantactie
 

 

Ook dit jaar organiseert de Halse Milieuraad een plantactie in samen­werking met de stad. Het grote voordeel? Tijdens deze actie zijn planten gemiddeld 30% goedkoper. Om inwoners te motiveren ook hun straten te vergroenen is er dit jaar een wedstrijd waarbij je een tegeltuin met klimplant kan winnen.

 Wil je planten bestellen tijdens de plantactie dan kan je kiezen uit verschillende haag-soorten, gemengde haagpakketten, klimplanten en klein fruit. Al het plantgoed is streekeigen en biolo­gisch gekweekt. Streekeigen planten verhogen de biodiversiteit en helpen de natuur een handje. Ze zijn hier thuis, groeien sneller, leven langer en zijn beter bestand tegen de grillen van ons klimaat en tegen allerlei ziekten en plagen.

 Hoe de planten bestellen?

Bestellen kan nog tot 11 november via www.halle.be/plantactie of met het bestelformulier dat je kan verkrijgen bij Openbaar Domein (milieu@halle.be). Begin december kan je je planten afhalen. Dit is meteen ook de ideale periode om ze te planten.

 Tegeltuintje?

Koop je tijdens de actie een klimplant voor een tegeltuintje? Dan kan je de stad vragen om de plantput te maken in de stoep, voor je gevel, dit helemaal gratis. Wist je trouwens dat je per klimplant 10 euro subsidie kan krijgen? Kijk  op www.halle.be/tegeltuintje.

 Workshop ‘Plant een klimplant’

Weet je niet goed hoe je zo’n klimplant moet planten? Wil je kennis maken met het aanbod klimplanten? En heb je nog tal van vragen? Kom naar de workshop ‘Plant een klimplant’ op zaterdag 12 oktober in de Oude Post. We starten om 9u30. Inschrijven kan via www.halle.be/workshop-klimplant .

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 sep 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 15 mei 2020

archief