HALLE - Servais' schoonmaakbeurt

HALLE - Servais' schoonmaakbeurt

400px-halle__grote_markt-pm_46293
Servais moet weer schitteren als weleer. En ook zijn sokkel krijgt nu een poetsbeurt.
 

Gemeenteraadslid Yves Demanet  (Halle 2019) vroeg op de gemeenteraad van dinsdag 26 november hoever het staat met de restauratie van het standbeeld van Servais.

 Schepen Johan Servé (sp.a) lichtte toe: “De huidige kostprijs van de renovatie bedraagt 16.500 € en omvat de reiniging met stoom en kompressen van de witte marmeren sculptuur, het verwijderen van vlek door groene corrosie op de witte marmeren sculptuur en de mortelherstelling van de witte marmeren sculptuur. De blauwe hardsteen sokkel wordt gereinigd met stoom en kompressen, krijgt een injectie van stylolieten (tegen onregelmatigheden in het gesteente) en krijgt een herstel van de mortel en van het voegwerk.

De prijs voor deze restauratie ligt hoger dan de prijs van de vorige restauratie omdat de prijzen intussen gestegen zijn (dat is een normale marktevolutie), omdat er nu een steiger nodig is voor de werken (vorige keer stelde de stad een hoogtewerker ter beschikking) en omdat vorige keer enkel de sculptuur gereinigd werd, zonder de sokkel.  De stad krijgt voor dit dossier een subsidie van 6.987,75 € van de provincie.

De reiniging zelf neemt één maand in beslag. De stellingopbouw en afbraak zijn hier niet in meegerekend.

Er zijn 9 leveranciers aangeschreven om een offerte in te dienen. Twee leveranciers hebben ook effectief een offerte ingediend. De goedkoopste heeft de opdracht gekregen, aangezien beide offertes hetzelfde aanboden. Na de werken zal de aannemer nog een advies geven voor het toekomstig onderhoud op regelmatige basis.”

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 15 mei 2020

archief