HALLE -Versnelde "verledding" van de openbare verlichting

HALLE -Versnelde "verledding" van de openbare verlichting

5c6acc389b732
Halle wil meer sfeer, minder verbruik en minder CO2 via Ledverlichting; Fluvius zal daarvoor zorgen.
 

Halle gaat met netbeheerder Fluvius een engagement aan om het openbare verlichtingspark versneld om te bouwen naar ultrazuinige ledverlichting. De overeenkomst moet op korte termijn een besparing opleveren op de Halse energiefactuur. 

Via de versnelde ombouw van de openbare verlichting wil de stad een forse daling van het energieverbruik en CO2-uitstoot. Tegelijk biedt de ombouw ook mogelijkheden om specifieke ingrepen te doen op het vlak van sfeer, veiligheid of slimme, technologische toepassingen. Voor de realisatie van dit project wil de stad een beroep doen op netbeheerder Fluvius.

Momenteel is de stad eigenaar van de openbare verlichtingsinfrastructuur. Fluvius staat in voor de installatie en het onderhoud. De bedoeling is nu dat het verlichtingspark wordt overgedragen aan de netbeheerder. In ruil maakt Fluvius versneld werk van een energiezuinig en duurzaam verlichtingspark in Halle.

Dat gebeurt onder meer via de toepassing van programma’s die de verlichting op sommige momenten dimmen of doven of door de ombouw van oude lampen naar energiezuinige leds.

De Hallenaren gaven eerder al via een  bevraging aan dat ze voluit willen gaan voor het verduurzamen van de openbare verlichting. Zowel voor het verledden (89 %) als het dimmen is er een zeer groot draagvlak, wat  uiteindelijk nog al evident is.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 dec 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 10 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
PenZine | 31 jul 2020
Roger Swalens | 26 jul 2020
Roger Swalens | 24 jul 2020
Devogeleer Emile | 19 jul 2020

archief