HERNE/HALLE – Themaconcert Mark River Band met gastpianist Daan Demeyer

HERNE/HALLE – Themaconcert Mark River Band met gastpianist Daan Demeyer

Aankondiging_themaconcert_maart_2020
HERNE/HALLE – Themaconcert Mark River Band met gastpianist Daan Demeyer - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 7 maart om 20u30 organiseert de Mark River Big Band met zijn roots in Herne een themaconcert in het auditorium van het Heilig-Hart&College in Halle. Gastsolist is pianist Daan Demeyer, een groot talent van eigen bodem. En de band geeft aan ook nog een paar verrassingen in petto te houden. Naast het verzekeren van eigen concerten geeft de band ook feesten een aangenaam swingend cachet mee.

Daan Demeyer (°1992) is een jong talent. Na zijn studies aan de kunsthumaniora van Brussel behaalde hij zijn bachelordiploma in jazzpaiano aan het Lemmensinstituut in Leuven. Daarna volgde hij zijn masteropleiding in Amsterdam en uiteindelijk kon hij zijn studies afronden in New York aan de School of Jazz and Comtemporary Music. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Daan al een indrukwekkend aantal samenwerkingen zoals met het Brussels Jazz Orchestra op zijn actief.
 
Succesrijke doorstart
 
De Mark River Band zag het levenslicht een dertigtal jaar geleden als de Pajot Jazz Club. De band oogstte aanvankelijk flink wat bijval maar dit succes en het bijhorend enthousiasme ebden half de jaren 90' enigszins weg. Door toedoen van stekhouders zoals onder meer Ronny Cornet, Michel Menschaert, Rudy Sterckx en de huidige voorzitter Wim Suys kon de Mark River Big Band in 2006 een nieuwe doorstart maken. Het werd een schot in de roos. Het muzikaal gezelschap oefent wekelijks de pannen van het dak in zijn lokaal in de oude kaasfabriek van Herne op de grens met Tollembeek. De muzikale leiding berust thans in de handen van Filip Demeyer.
 
Voor het concert wordt uitgeweken naar het Heilig-Hart&College aan de Parklaan in Halle. Er wordt gratis parking voorzien op de speelplaats. Het auditorium bevindt zich op de 4de verdieping van het centraal gebouw F en is vlot bereikbaar met trap of lift. Door de grote wegeniswerken in het centrum van Halle is de ruime parking best bereikbaar via de Vuurkruisenlaan.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 jan 2021
Roger Swalens | 17 jan 2021
Marc Sluys | 15 jan 2021
Marc Sluys | 15 jan 2021
Sam Herremans | 11 jan 2021

archief