Assistentiewoningen HALLE voorlopig gesloten Advies verenigingen: stel alle publieksevenementen voorlopig uit

Assistentiewoningen HALLE voorlopig gesloten Advies verenigingen: stel alle publieksevenementen voorlopig uit

Dsc_3867_01__large_

Na het woonzorgcentrum en de dienstencentra sluit de Halle ook de assistentiewoningen Van Koekenbeek en Ten Hove om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. Alle evenementen, voorstellingen, infoavonden en persconferenties van de stad en het OCMW worden tot en met 31 maart geannuleerd. En tot slot geeft de stad Halle alle verenigingen de raad om ook hun eetfestijnen, fuiven en andere activiteiten uit te stellen of te annuleren.

Assistentiewoningen voorlopig gesloten
Gisteren meldden we al dat de dienstencentra en het woonzorgcentrum Zonnig Huis tot het einde van de paasvakantie gesloten blijven. Deze maatregel wordt nu uitgebreid naar de assistentiewoningen Van Koekenbeek en Ten Hove. De bewoners zijn vatbaarder voor het coronavirus omdat ze vaak een verminderde weerstand hebben of af te rekenen hebben met onderliggende aandoeningen van hart, longen of nieren. Door bezoek van buitenaf te annuleren willen we de bewoners maximaal beschermen tegen het coronavirus.

Stad annuleert eigen evenementen infoavonden en persconferenties tot eind maart 
In CC ’t Vondel stond vanavond de voorstelstelling Belpop Bonanza geprogrammeerd. Het cultuurcentrum werd vandaag overstelpt met telefoontjes en vragen van ongeruste cultuurliefhebbers. Uiteindelijk werd beslist om geen onnodige risico’s te nemen en de voorstelling uit te stellen naar een latere datum. De voorstelling was ook volledig uitverkocht waardoor de tribune helemaal gevuld zou zijn. De stad is van oordeel dat er daardoor ook een vergroot risico is. Uit voorzorg worden ook alle andere voorstellingen die deze maand voorzien waren, uitgesteld naar een latere datum.  

Ook alle andere evenementen, infoavonden, adviesraden en persconferenties van de stad worden deze maand geannuleerd. Ook de rommelmarkt op zondag 15 maart en de circusvoorstellingen op Stroppen worden geschrapt. 

De gemeenteraad en de commissie stadsontwikkeling gaan wel door. 

Vrijetijdsbeleving op lager pitje
Sportoase Hallebad liet eerder al weten dat het zwembad en het fitnesscentrum met onmiddellijke ingang worden gesloten. Zwemwater of sporten in het algemeen vormen niet meteen een verhoogd risico op een besmetting. Bovendien kunnen virussen niet overgedragen worden door zwembadwater dat chloor bevat. Maar omdat ook hier veel mensen uit verschillende leeftijdscategorieën samenkomen wil Sportoase liever zijn verantwoordelijkheid opnemen.

De Vlaamse regering besliste ook om alle sportevenementen af te lassen tot het einde van de maand. Hetzelfde geldt voor het jeugdwerk, zoals chiro, scouts en Akabe-werkingen. 

Advies aan verenigingen: stel uw activiteiten voor onbepaalde tijd uit

Tot slot willen we alle verenigingen de raad geven om hun fuiven, eetfestijnen en andere publieksactiviteiten voorlopig uit te stellen. Zeker als je een oudere doelgroep verwacht.  Dit zijn maatregelen die niemand prettig vindt. Maar enkel op die manier nemen we samen verantwoordelijkheid en geven we voorrang aan de gezondheidszorg en de gezondheid van alle inwoners. 

Voor de markten nemen we voorlopig geen maatregelen omdat deze in openlucht plaatsvinden en de mensen ook niet dicht bij elkaar gepropt staan zoals op een fuif of een concert. 

Scholen sluiten voorlopig niet
Scholen sluiten is volgens het advies van het Agentschap Zorg en gezondheid medisch niet nodig. De gevolgen van het coronavirus zijn voor kinderen veel beperkter. Ze zijn minder ziek en genezen vlotter. Kinderen blijken dus het virus veel beter te verslaan dan volwassenen. Uiteraard nemen we in onze scholen preventieve voorzorgsmaatregelen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mrt 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 02 apr 2020
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Marc Sluys | 27 mrt 2020

archief