Officieel Communiqué FP HALLE-GOOIK over stopzetten competitie

Officieel Communiqué FP HALLE-GOOIK over stopzetten competitie

Futsal_hg

  In deze barre tijden is het duidelijk niets of niemand boven dit verschrikkelijke virus staat, geen sport, speler, supporter, ... geen mens. 

Wij begrijpen en steunen de gezamenlijke beslissing van de KBVB/Voetbal Vlaanderen/ACFF om het voetbal/futsal met onmiddellijke ingang stop te zetten. Een logische beslissing waar iedere sporter/mens begrip voor opbrengt. 

 Jammer genoeg hebben wij vastgesteld dat deze logische beslissing ook gepaard ging met een veel minder logische beslissing om momenteel de eerste uit de reguliere competitie tot landskampioen te kronen. 

In het futsal wordt de landskampioen bepaald na playoffs en niet na de reguliere competitie. Meer nog, er is geen enkele link tussen de reguliere competitie en de playoffs gezien alle punten na de competitie op 0 worden gezet. 
Deze competitie heeft enkel tot nut de 8 playoff ploegen aan te duiden en is niets meer of minder dan een voorbereiding op het eindtornooi. De kampioen in het Futsal wordt dus aangeduid op basis van een eliminatie systeem  en niet op basis van een rangschikking.

 Een kampioen aanduiden zonder dat het tornooi voor de titel begonnen is, is dan ook niet mogelijk.

Gesteund door de reglementen Futsal binnen de KBVB & Uefa zien wij ons als club ten aanzien van onze partners, spelers en supporters genoodzaakt om te bekijken op welke verdere stappen we kunnen ondernemen om deze niet-reglementaire beslissing alsnog te laten aanpassen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 15 mei 2020

archief