HALLErbos enkel toegankelijk voor wandelaars, lopers en fietsers uit de buurt

C21

HALLErbos enkel toegankelijk voor wandelaars, lopers en fietsers uit de buurt

Anb_banner_hyacinten_bewerkt_0_0
 
Halle_hallerbos_hyacint6
 

Volgens de actuele richtlijnen mag je de wagen of het openbaar vervoer niet nemen om je te verplaatsen naar een bos (ook al is het maar enkele kilometers). Dat is namelijk geen noodzakelijke verplaatsing. Er geldt dan ook een parkeerverbod op alle parkings van het Hallerbos en sommige aanliggende straten in de 3 gemeenten: Halle, Braine-le-chateau en Beersel.

Te voet of per fiets ben je wel nog welkom in het Hallerbos maar alleen in het tijdsbestek dat echt nodig is. Mensen mogen dus alleen buiten zijn zolang het lopen, wandelen of fietsen duurt. Mensen moeten ook in beweging blijven. Je mag er niet picknicken, urenlang fotograferen, ... Je blijft dus enkel in het bos zolang het lopen, wandelen of fietsen duurt.

Verder is het ook zeer belangrijk om de regels rond social distancing ook in het bos te respecteren en dus minstens 1,5 meter afstand met andere bezoekers te bewaken.

Het toezicht door de politie zal worden verhoogd en overtredingen worden bestraft.

Enkel mensen uit de buurt van het Hallerbos zijn voorlopig nog welkom in het Hallerbos. Je mag er nog wandelen, lopen, fietsen, ... maar alleen in het tijdsbestek dat echt nodig is en zolang je in beweging blijft. Volgens de actuele richtlijnen is het verboden om met jouw wagen naar het bos te komen. Er geldt dan ook een parkeerverbod en de politiezones houden er verscherpt toezicht.

Mensen uit de buurt willen we zoals steeds verzoeken om de natuur volop
te koesteren. Blijf dus op de paden, pluk zeker geen bloemen, hou je hond aan de leiband en neem eventueel afval mee naar huis. Boswachters en natuurinspecteurs van Natuur en Bos zullen hier op toekijken.

Tip: onze boswachter post regelmatig updates over de wilde hyacinten op de website van het Hallerbos. Zo kun je van op een veilige afstand de bloei opvolgen en genieten van mooie beelden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief