Gemeenteraad HALLE vergadert online

Gemeenteraad HALLE vergadert online

Unknown-5-1

Op donderdag 28 april komt de gemeenteraad voor het eerst sinds de coronacrisis opnieuw samen. De vergadering verloopt volledig online. 

 

De gemeenteraad van maart werd uitgesteld omwille van de strenge voorzorgsmaatregelen die genomen werden om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Maar intussen heeft de stad, net als tal van bedrijven, online een versnelling hoger geschakeld. Daardoor verlopen al een aantal weken tal van vergaderingen op het stadhuis via een videoconferentie. Voorts volgen een aantal schepenen de wekelijkse collegezittingen online opdat de voorzorgsmaatregelen in het stadhuis kunnen nageleefd worden. 

 

Ook de gemeenteraad van dinsdag 28 april zal via het internet verlopen. Geen sinecure als je weet dat de gemeenteraad in Halle 33 leden telt. Maar via het voorziene platform kan iedereen simultaan vergaderen, een tussenkomst vragen en ook stemmen. Maar gemeenteraadsleden die dat wensen, kunnen de vergadering alsnog fysiek bijwonen in de raadzaal. Daar gelden uiteraard de bekende voorzorgsmaatregelen. 

 

Publieke bijeenkomsten zijn verboden. Dus de inwoners kunnen de zitting niet bijwonen in de raadzaal. Om die reden wordt ook het interpellatierecht voor de inwoners uitgesteld naar een latere zitting. De gemeenteraad zal dus achter gesloten deuren plaatsvinden en ook niet live worden uitgezonden. Maar uiteraard zullen we woensdag 29 april uitgebreid informeren via onze website, Facebook en stadsapp. De zitting is de dag nadien opnieuw te beluisteren op de website. 

 

U kan ook de agenda en na afloop ook de besluiten raadplegen via www.halle.be/stad-en-bestuur/politiek/gemeenteraad

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 27 sep 2020
Roger Swalens | 25 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 23 sep 2020
Sam Herremans | 21 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020

archief