Vanaf maandag kan je opnieuw veilig winkelhieren in HALLE

Vanaf maandag kan je opnieuw veilig winkelhieren in HALLE

Unknown-14

Vanaf maandag mag je opnieuw winkelhieren in Halle. De stad Halle, de Verenigde Handelaars en de ondernemersorganisatie Unizo zijn volop bezig met het treffen van een aantal voorzorgsmaatregelen zodat iedereen ook veilig en rustig kan shoppen. Maar we rekenen vooral op het gezond verstand van iedere klant of bezoeker. 

8 weken lang bleven alle niet-essentiële winkels gesloten. Maandag mogen ze opnieuw de deuren openen, op voorwaarde dat de veiligheid van iedere klant en het winkelpersoneel kan gegarandeerd worden. Dat heeft de Veiligheidsraad zopas beslist. De stad Halle, de Verenigde Handelaars en de ondernemersorganisatie Unizo hebben hierover al aardig wat denkwerk verricht, momenteel worden alle voorziene voorzorgsmaatregelen ook uitgerold. 

Maar we rekenen vooral op het gezond verstand van iedereen die komt winkelen. Blijf rustig, hou 1,5 meter afstand, hoest of nies in je ellenboog en was zeer regelmatig je handen. Het dragen van een mondmasker wordt sterk aanbevolen. Als we dit allemaal zeer goed respecteren, kan het winkelen ook op een veilige manier gebeuren. 

Veilig winkelhieren in Halle

Daarnaast worden er visualisaties voorzien die je begeleiden door de winkels en de winkelstraten. 

Pijlen op de grond geven de wandelrichting aan, het is bedoeling dat we rechts van de winkelstraten wandelen (in de richting van de pijlen) en niet kriskras door elkaar.

Ronde vloerstickers helpen je veilig aanschuiven aan de kassa. Wie plaatsneemt in zo’n ronde vloersticker staat meteen op een veilige afstand – dus 1,5 meter - van de andere klanten.

Raamaffiches op de etalage vertellen je in één oogopslag met hoeveel klanten je maximum de winkel mag betreden (max. 1 klant per 10 m²), of je een winkeltraject moet volgen, of er ook een aparte uitgang is, …  

De handelaars voorzien zelf veiligheidsschermen zodat het afrekenen aan de kassa op een veilige manier gebeurt. Ook zullen er dispensers met handalcohol aanwezig zijn zodat je na het winkelen je handen kan reinigen en veilig huiswaarts keren. 

De stad financiert deze bewegwijzering en bestickering en bezorgt alle handelaars ook de nodige affiches. Als winkelstad vinden we het immers belangrijk dat iedere klant maar ook elke handelaar zich veilig en beschermd voelt.

Medewerkers van de stad en Unizo zullen de handelaars ook ondersteunen in de uitrol van al deze maatregelen en hen adviseren. Van zodra de winkels openen zullen ook de stadswachten en politie-inspecteurs zichtbaar aanwezig zijn, een oogje in het zeil houden en de klanten op een positieve manier door de winkelstraten begeleiden. Volgende week evalueren we onze aanpak en sturen we bij indien nodig. 

We vinden het alvast zeer prettig dat we door de versoepeling opnieuw lokaal kunnen winkelen. Maar doe dit zeer gericht. Winkelen doe je ook alleen. Kinderen jonger dan 18 en mensen die hulp nodig hebben, mogen uiteraard wel worden begeleid. Maar maak er dus zeker geen familie-uitstap van. 

Halle ondersteunt lokale handel 

De lokale handelaars zijn tijdens deze coronacrisis echter niet bij de pakken blijven zitten. Zo startten tal van handelaars en horecazaken met een nieuwe webshop, Facebook-sale, Instagram-verkoop en horecazaken of een afhaalservice. Een overzicht vind je op www.halle.be/halle-handelt

We merken ook op dat veel inwoners onze lokale handelaars blijven steunen  en staan te popelen om opnieuw bij hen te shoppen of te consumeren. Om hen aan te moedigen pakt de stad binnenkort uit met een verrassing die de lokale economie een financieel duwtje in de rug moet geven. Meer hierover binnenkort op onze stadsapp. Download deze nu al op je smartphone! Zo kan ook jij binnenkort profiteren van dit aanbod.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 23 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 21 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 11 sep 2020
Roger Swalens | 09 sep 2020

archief