HALLE streamt na gemeenteraad ook alle vergaderingen van de commissies

HALLE streamt na gemeenteraad ook alle vergaderingen van de commissies

Unknown-5-1

Het stadsbestuur gaat na de gemeenteraad ook alle commissievergaderingen streamen. Op die manier brengen we het beleid nog dichter bij de inwoners.

Op 17 december 2019 zond de stad Halle de gemeenteraad voor de eerste keer live uit via de stadsapp, de website en Facebook. Met deze live streaming wil de stad de gemeenteraad buiten de raadzaal brengen en de kloof tussen de politiek en onze inwoners verkleinen. Zo kan elke inwoner volgen hoe bepaalde beslissingen genomen worden. 

Ook commissievergaderingen worden voortaan live gestreamd

Omwille van de veiligheidsmaatregelen tijdens de coronacrisis werd de gemeenteraad van april volledig online georganiseerd en achter gesloten deuren, deze werd dan ook niet gestreamd. Maar het gaf ons wel de mogelijkheid om te onderzoeken hoe zo’n online zitting kan worden uitgezonden via onze mediakanalen. 

Dinsdagavond werd een eerste maal de online overlegcommissie over de corona-aanpak in onze stad gestreamd via de Facebookpagina van de stad. Met succes! 8.052 kijkers pikten in tijdens de live-uitzending, 1.254 kijkers bleven ook gedurende een langere periode de vergadering volgen. Voorts noteerden we 275 betrokkenheidsreacties. De bespreking van de corona-aanpak van de stad leverde dus aardig wat reacties op van inwoners die de uitzending volgden. Ook de bereikcijfers van de gemeenteraad toonden eerder al aan dat er een grote interesse is onder de inwoners voor het politiek beleid in hun stad.

Om die reden gaan we ook de andere commissievergaderingen tijdens de maanden mei en juni live uitzenden zodat je mee kan volgen vanop de eerste rij. De vergaderingen van de commissies zenden we uit via YouTube. De gemeenteraad, de interpellatiezitting en de algemene overlegcommissie zenden we uit via YouTube. Op www.halle.be kan je steeds alle uitzendingen volgen of herbekijken.

Waarover vergaderen de commissies? 

Tijdens de vergaderingen van de commissies worden bepaalde thema’s of dossiers toegelicht en uitgebreid besproken door de gemeenteraadsleden. Hier worden geen besluiten genomen, dat is nadien de taak van de gemeenteraad. Maar door een dossier vooraf te bespreken, meningen te delen en adviezen of suggesties te formuleren, neemt de behandeling van een dossier tijdens de gemeenteraad minder tijd in beslag en is er meer draagvlak voor bepaalde beslissingen. Het zorgt er ook voor dat meerderheid en minderheid uitgebreid in dialoog gaan met elkaar.

Uitzendschema:

Hieronder vind je alvast een overzicht van de commissievergaderingen die gestreamd worden. 

uitzendschema

   

kanaal

donderdag 7 mei 2020

20u

Commissie Dienstverlening en Algemeen Beleid 

YouTube

dinsdag 12 mei 2020

20u

Commissie Samenleving 

YouTube

maandag 18 mei 2020

20u

Commissie Stadsontwikkeling

YouTube

dinsdag 19 mei 2020

20u

Algemene Overlegcommissie

Facebook

dinsdag 26 mei 2020

19u30

Interpellatiezitting

Facebook

dinsdag 26 mei 2020

20u

Gemeenteraad

Facebook

donderdag 4 juni 2020

20u

Commissie Dienstverlening en Algemeen Beleid 

YouTube

dinsdag 9 juni 2020

20u

Commissie Samenleving 

YouTube

 Op www.halle.be kan je ook  steeds alle uitzendingen volgen of herbekijken. Het is de bedoeling dat de livestream van al deze vergaderingen ook na de coronacrisis doorlopen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 23 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 21 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 11 sep 2020
Roger Swalens | 09 sep 2020

archief