GOOIK - Maud Tielemans gaat haar passie delen met Vlaanderen ... dansen

C21

GOOIK - Maud Tielemans gaat haar passie delen met Vlaanderen ... dansen

Img_20200515_154945_resized_20200515_035019878
Foto Karel Duerinckx, repro Marc Colpaert

Maud Tielemans uit Gooik maakt haar dansroeping waar als VOCATIO-laureate 2020. Ze mag zich sinds 14 mei VOCATIO-laureate noemen. Na het opbouwen van expertise in haar vakgebied dans is ze klaar voor een volgende stap: haar passie delen met Vlaanderen en zorgen dat dans in het Vlaamse onderwijs een evidentie wordt. Daarbij wordt ze gesteund door de VOCATIO stichting.
Al meer dan 50 jaar steunt Stichting Vocatio jonge gepassioneerde talenten die de nodige fondsen ontbreken om hun roeping tot een goed einde te brengen. Maud gelooft sterk in de meerwaarde van danseducatie voor kinderen. Haar missie is om ervoor te zorgen dat dans ook in het Vlaamse onderwijs een evidentie wordt. Dat wilt ze stimuleren aan de hand van een artistiek-educatieve voorstelling, waar ook een dansboek bij hoort. De komende twee jaar zal Maud werk maken van haar missie. “Als docent geloof ik in het leren van, over en door dans. In mijn lessen neem ik leerlingen mee in de wondere wereld van het experiment. Ze leren dans ervaren als expressie- en communicatiemiddel. Ik probeer hen zo een bril aan te reiken waarmee ze naar de wereld kunnen kijken en een taal om te kunnen reflecteren op hun plek daarin. Het ontwikkelen van bijhorend educatief materiaal is daarbij mijn passie."
Momenteel is Maud als dansleerkracht aan de slag bij De kunstacademie Halle, Mooss en Ballerino Dansstudio’s. Daarnaast is ze educatief manager bij De Dutch Don’t Dance Division in Den Haag en werkt ze sporadisch voor Codarts Hogeschool voor de kunsten als docent pedagogie, stage- en scriptiebegeleider. Met haar eigen organisatie Project C. werkte ze afgelopen seizoen aan een eerste educatieve dansvoortstelling ‘De berg die eigenlijk geen berg is’.
 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief