HALLE - Lembeek krijgt een hondenloopbos

HALLE - Lembeek krijgt een hondenloopbos

Stad_halle_

Na twee succesvolle hondenloopweides - één in het park van Buizingen en één langs de voetbalvelden op het Kruisveld – opent de stad een heus hondenloopbos langs de Heldenstraat in Lembeek. ProNatura vzw zorgt voor de aanleg, vzw Dierenplezier neemt het beheer van het bos voor zijn rekening en de stad zorgt voor de financiering en het onderhoud.

 

De stad Halle opende eind 2016 een eerste hondenloopweide op Kruisveld, begin 2018 liet de stad een tweede hondenloopweide aanleggen in het park van Buizingen. Een hondenloopweide is bedoeld voor baasjes die niet over een grote tuin beschikken en hun trouwe viervoeter eens veilig willen laten loslopen. 

 

De hondenloopweides kwamen er op vraag van de vzw Dierenplezier Zennevallei. Een vraag waar de stad graag op inspeelde. Want een hondenloopweide zorgt er niet alleen dat honden ongestoord kunnen ravotten, het initiatief stimuleert ook het sociaal contact tussen de inwoners.  Het beheer van deze hondenloopweides werd toevertrouwd aan de vzw Dierenplezier. Zij zorgen ervoor dat de weides netjes blijven en dat de gebruikers de uitwerpselen van hun honden opruimen zoals het hoort. 

 

Na de twee hondenloopweides opent de stad een heus hondenloopbos aan de Heldenstraat in Lembeek. Hiervoor werd een overeenkomst afgesloten met de Vlaamse Waterweg dat eigenaar is van de grond. Maar wat is het verschil tussen een gewoon bos en een hondenloopbos? Het woord zegt het zelf: in het hondenloopbos mogen honden vrij loslopen, in andere bossen is dit verboden. 

 

In mei werd gestart met de aanleg en de werken werden intussen volledig afgerond. Nu er ook een omheining rond het bos werd geplaatst, zijn de honden meer dan welkom. De aanleg gebeurde door ProNatura vzw en werd gefinancierd door de stad. De stad zal voorts instaan voor het onderhoud van het bos en vzw Dierenplezier is ook nu weer verantwoordelijk voor het beheer.

 

Enkele afspraken

In het hondenloopbos kan je tussen 8 en 21 uur, op eigen verantwoordelijkheid, je hond vrij laten rondlopen. Net zoals bij de hondenloopweides moet je je wel aan bepaalde afspraken houden. We zetten ze even op een rijtje: 

  • Je hond draagt een halsband of harnas.
  • Agressieve, bijtende, gekwetste, besmettelijk zieke en/of loopse honden zijn niet toegelaten.
  • Is er al een hond? Vraag het baasje of het stoort dat jouw hond erbij komt.
  • Hondenpoep ruim je onmiddellijk op.
  • Laat je hond niet nodeloos blaffen.
  • Laat je hond geen kuilen graven of de infrastructuur beschadigen.
  • Je bent steeds zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor de schade die je hond aanricht aan derden of andere honden.
  • Lijn je hond aan als je de loopweide – of bos verlaat

Nog 3 extra hondenloopweides in Halle

Het meerjarenplan voorziet de volgende 3 jaar nog eens 3 nieuwe hondenloopweides. Momenteel zijn we nog op zoek naar geschikte locaties. Heb je een suggestie? Bezorg ze ons dan!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2020
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 25 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 24 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021

archief