HALLE - Hallerbos krijgt ecobrug in 2022

HALLE - Hallerbos krijgt ecobrug in 2022

Imag3771
 

Het Hallerbos, dat in Essenbeek sinds de jaren 1970 in twee delen gesneden wordt door de R0/E19, wordt in 2022 opnieuw verbonden via een ecobrug. Dat heeft senator Mark Demesmaeker (N-VA) vernomen van Vlaams leefmilieuminister Zuhal Demir (N-VA). “De Vlaamse regering heeft een Vlaams Actieprogramma Ecologische Ontsnippering (VAPEO) opgemaakt,” legt senator en gemeenteraadslid Mark Demesmaeker uit. “Daarin worden mogelijke projecten opgelijst die versnipperde natuur in Vlaanderen opnieuw kunnen verbinden en die snel kunnen gerealiseerd worden. De ecobrug over het Hallerbos is er in opgenomen als prioriteit.

 

Het project scoorde zeer hoog wat betreft relevantie en staat daarom vooraan in de planning. De Vlaamse regering reserveert er 7 miljoen euro voor. Dat is bijzonder goed nieuws voor ons ‘Plan Boommarter’. Dat project werkt net aan meer en betere natuurverbindingen tussen onze bestaande bos-en natuurgebieden. Die zijn nodig om het leefgebied van soorten te vergroten en zo de biodiversiteit te versterken.

 

Toen ik schepen van leefmilieu was, realiseerden we al een ecotunnel aan de Pipaenshoek en werd een wildraster aangelegd…  en straks krijgen dieren nog meer kans om zich veilig te verplaatsen in het bos. Met bijzondere dank aan minister Zuhal Demir!” De ‘ecobrug met medegebruik’ kan met een ombouw van de bestaande brug ter hoogte van de Vlasmarktdreef gerealiseerd worden, of via een nieuwe brug.

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 18 okt 2020
Sam Herremans | 14 okt 2020
Sam Herremans | 14 okt 2020

archief