HALLE - Beheerplan Lembeekse natuurgebieden

C21

HALLE - Beheerplan Lembeekse natuurgebieden

Vier_natuurgebieden_lembeek
 

 

Elk van de vier groenzones langs de Zenne in Lembeek heeft haar specifieke karakter. In het Kasteelpark (rood omcirkeld) met zijn oude bomen kan je naar hartenlust wandelen en spelen. In het Malakoff-domein (zwart omcirkeld) zijn er dan weer heel wat ecologisch interessante bosranden en een vijver waar je mag vissen. Het Kanaaleiland (groen), een schiereiland dat ligt tussen de Zenne en het Zennekanaal, is dé plek om al wandelend dagvlinders en wilde bijen te spotten. De diertjes komen op de bloemen af, die er dankzij gefaseerd maaien sinds een tijdje veel rijker bloeien. De blauwe zone is de Zenneweide, die door de industrie aan de natuur is teruggegeven.

  De vier Lembeekse groene gebieden zijn de thuis van veel dieren en planten. We moeten er dan ook zorgvuldig mee omspringen. Een goed natuurbeheerplan dat bepaalt hoe we het beheer van de natuurgebieden organiseren is daarom erg belangrijk. Want zo krijgt de biodiversiteit zo veel mogelijk kansen. Je kan het plan inkijken van maandag 26 oktober tot dinsdag 24 november 2020 op de dienst Openbaar domein op het stadhuis van Halle.

Je kan de documenten ook inkijken  op de website van Natuur en Bos via https://www.natuurenbos.be/natuurbeheerplannen-inzien/natuurbeheerplanne..... Het is een lijvig dossier: een eindrapport van 169 pagina's en 17 pagina's kaartmateriaal.

Heb je opmerkingen of bezwaren? Dan kan je die tussen maandag 26 oktober en dinsdag 24 november 2020 indienen via een e-mail naar aves.vbr.anb@vlaanderen.be of via de post naar: ANB, Adviezen en Vergunningen Vlaams-Brabant, Diestsepoort 6 bus 75, 3000 Leuven. Vermeld zeker ook het dossiernummer NBP-VB-17-0010.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 nov 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 08 mei 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 apr 2021

archief